• Fornøyde: Med vinterdekk på bilen og penger gitt til en god sak, kunne Paulina Sadowska og kjæresten Pavel Milewski kjøre fornøyd hjem.
  • Trygt skift: Odd-Arne Bahus, Sigmars Silders og Anders Lund hos Dekkteam Eidsvoll sørget for at flere kunne kjøre hjem med vinterdekk.

En hjulbolt her og et hjul der. Hos Dekkteam Eidsvoll skifter vante hender om fra sommerdekk til vinterdekk på trygg og sikker måte.

Selv om frostnettene foreløpig har vært få, har de allerede begynt å merke at dekkskiftsesongen er i gang.

– Det er været som styrer hvor intense dagene blir nå for tida. Er det is på frontruta om morgenen, våkner bileierne opp og kommer på at de bør skifte om til vinterdekk, sier Anders Lund, daglig leder for Dekkteam.

Hjulskiftdag i dugnadsånd

Selv om dekkskift kan gjøres på egen hånd, velger mange å få dekkene lagt om hos verksteder og dekkspesialister som Dekkteam.

Sammen med Eidsvoll og Hurdal Røde Kors, holdt Dekkteam hjulskiftdag – og inntektene gikk til Røde Kors sitt arbeid på land og til vanns.

– Vi synes Røde Kors gjør et fantastisk arbeid og ønsket å være med å støtte en god sak. At det er snakk om det lokale hjelpekorpset er også utslagsgivende, vi ønsker å støtte opp om det lokale og være synlig i lokalmiljøet selv, sier Lund.

Godt fornøyd

Eidsvoll og Hurdal Røde Kors fikk ideen etter å ha hørt om andre hjelpekorps som hadde gjort lignende ting.

– Vi synes det er kjempehyggelig at Dekkteam ville være med å støtte oss. De har vært serviceinnstilt og hyggelige hele veien, forteller May Linn Finstad, administrerende leder i Eidsvoll og Hurdal Røde Kors Hjelpekorps.

– Blir det vellykka, går det kanskje an å få til noe lignende igjen, smiler hun.

– viktig med rett dekk

Flere benyttet muligheten til å få byttet dekk og støtte en god sak.

– Vi hadde nok kanskje fått noen til å bytte dekk uansett, men det er fint å kunne støtte Røde Kors, sier Paulina Sadowska som fikk skiftet dekk hos Dekkteam sammen med kjæresten Pavel Milewski.

– Det er viktig med rett dekk, legger Sadowska til.

Det er daglig leder for Dekkteam enig i.

– Gode dekk og riktig dekkskift har med sikkerhet å gjøre. Det kan fort gå på sikkerheten løs dersom man ikke har dekkene på stell. Mange tar ofte litt for lett på dekkskiftet og hvilken type dekk de velger, mener han.

Dette bør du huske

  • Bruk jekkepunktene på bilen og ha et beint underlag, slik at bilen står støtt.
  • Sjekk at dekkene du skal sette på er i orden. Er de slitt? Har de nok mønsterdybde? De bør ikke være brukt i mer enn 4–5 sesonger. 
  • Plasser riktig hjul på riktig posisjon og sørg for at du har hjulbolter som passer.
  • Stram boltene godt og husk å etterstramme (etter cirka 5 mil).
  • Sjekk lufttrykket i dekkene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.