I fjor skrev EUB om at gummikuler fra kunstgressbanen var dumpet i elevenes uteområde. Da lovte varaordfører Willy Kvilten og styreleder Ole Haugen i UKI Eiendom som gjennomførte kunstgressprosjektet ved skolen, bot og bedring.

– Jobben er ikke ferdig før alle gummikuler er der de skal være, sa Haugen da.

FRA GRUS TIL GRESS: Flyttet hele kunstgressbanen

Fortsatt ligger mye gummikuler strødd utover lekeplassen.

GÅR TIL POLITIET

– Venstre har strandryddedag lørdag, og i den forbindelsen ville vi se på forholdene etter gummiskandalen i fjor. Da ble det lovt at gummien skulle fjernes, men det har ikke skjedd, sier Stein Vegar Leidal i Ullensaker Venstre.

– Hva skjer nå?

MIRAKELMASKIN: Kan spare miljøet for store belastninger

– Lørdag inviterer vi naboer til dugnad her, og vi håper de vil komme for å rydde i eget nærmiljø. Folk må ta med spader, vi fikser resten: Bortkjøring, grillpølser, saft og kaffe. Og vi har avtalt med ØRAS at gummien kan leveres der. Hvis vi ikke klarer å fjerne alt må UKI Eiendom ta resten, ellers politianmelder vi forholdet. De har ut neste uke på seg, påpeker han.

GIFTIG

– Det er et bekkedelta her på Skogmo, med bekker på kryss og tvers. Gummien blir dratt med innover i skogen av barn som får det på skoene sine, og med snøsmeltingen ender det etter hvert i bekken og til slutt i havet. Det er overhodet ikke greit at gummikuler ligger dumpet slik. Dette er giftig materiale som vi ikke vil ha i naturen vår, sier hans partikollega Katrine Vevle Gjærum.

– Hvordan har gummikulene endt opp på håndballbanen?

– Det vet vi ikke sikkert, men antakelig har snøen fra måking av kunstgressbanen blitt dumpet her. Men slik vil vi ikke ha det, understreker hun.

– Problemet er opphopningen og punktbelastningen på miljøet. Det er blant annet tungmetaller i gummien, sier Leidal.

TAR DET UMIDDELBART

Styreleder Ole Haugen i UKI Eiendom påpeker at de ikke er ansvarlige for dette.

– Gummikulene i fjor ble ryddet av entreprenør, og etter det hadde vi en befaring med kommunen som tok over anlegget. Vi har ikke driftet den banen i vinter. Jeg skjønner ikke hvor kulene kommer fra, men jeg tipper det er fra snøbrøytinga der de har høvlet vekk kulene, sier han og understreker at de er svært nøye med å ta vare på gummikulene på egne baner.

– Når vi brøyter legger vi snøen inntil banen og blåser den deretter ut på banen igjen for at det tiner der. Da blir kulene liggende der de skal være og ikke spredd utover, sier han. 

Varaordfører Willy Kvilten sier dette:

– Det er første gang jeg hører om en politianmeldelse, og jeg har heller ikke vært på Skogmo og sett etter snøsmeltingen. At det ligger gummigranulat på plassen er ikke bra, og jeg tar dette opp med rådmannen umiddelbart. Så må vi få rede på hvem som er ansvarlig, men hvis det er noe kommunen kan gjøre så kontakter jeg park- og idrettsavdelingen, påpeker han. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.