• TRIVES: Atle Solberg Berland, ny rektor ved Nannestad vgs., trives godt i Nannestad.

– Jeg er opptatt av å lage planer og har fokus på å jobbe med tiltak for å nå målene vi setter. Jeg liker utfordringer. Som utdannet økonom trives jeg også selvsagt å jobbe med tall, sier Solberg Berland.

Den nye rektoren, som er bosatt på Høybråten i Oslo, har erfaring fra skoleledelse siden 1993. Han kommer fra jobben som rektor ved Lørenskog videregående skole, hvor han vært i ti år. Han tok over i Nannestad etter Per Bjarne Elle, som nå er pensjonist.

TRIVES

– Jeg trives veldig godt i Nannestad, og kjenner til Øvre Romerike fra før. Jeg har jobbet ved Jessheim videregående skole i ni år, på 80- og 90-tallet, både som lærer, rådgiver og leder, sier Solberg Berland.

Han har også vært skoleleder ved Nesodden videregående skole og Persbråten videregående skole i Oslo.

– I Akershus er det åremålsstillinger, og det betyr at du må jo ut av stillingen når du har vært der i maksimum 12 år, det vil si to perioder. Jeg tenkte at det ikke er sikkert der er ledig jobb om to år. Så ble rektorstillingen ledig i Nannestad, og denne skolen er omtrent samme størrelse som Lørenskog, og en kombinert skole med både studieforberedende og yrkesfag. Da tenkte jeg at dette kunne være noe for meg, sier han.

TRIVSEL OG UTVIKLING

– Her er det dyktige og hyggelige kolleger, på alle områder. Det danner grunnlag for både god trivsel og utvikling. Så har jeg med meg min kultur fra Lørenskog, og så får vi prøve å blande dette med kulturen på Nannestad. Jeg må føle meg fram. Min visjon er å holde oppe den gode læringskulturen, slik at vi kan fortsette med gode resultater for fullført og bestått. Dette er takket være de ansatte som har gode relasjoner til elevene. Da blir det gode resultater også, sier Solberg Berland.

Det er i år om lag 850 elever og 140 ansatte ved Nannestad vgs.

GODT MILJØ

– Elevene sier de velger Nannestad videregående skole fordi det er godt miljø og dyktige lærere her. Dette kommer fram i markedsundersøkelsen vår. Det er mange ildsjeler her, innenfor de ulike områdene. Det er gøy at de brenner for faget. Dette bidrar til å opprettholde den gode søkningen til skolen, sier rektoren.

På fritida er kunst hovedinteressen for Solberg Berland.

– Jeg liker å utfolde meg innenfor både billedkunst og skulpturer. Det har imidlertid ikke blitt mye nå like etter skolestart, men når jeg får ånden over meg så kaster jeg meg over kunsten. I tillegg er jeg opptatt av hage, Jeg har vært politisk aktiv i mange år, men nå følger jeg bare med fra sidelinjen, sier han.

LES OGSÅ: Per Bjarne Elle har sluttet som rektor i Nannestad

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.