Ole Randin Klokkerengen, leder for viltnemnda i Eidsvoll, opplyser at det er enighet mellom jaktlederne om å redusere avskytingen også i år. De gjorde samme tiltak i fjor.

– Trenden fortsetter. Det blir stadig mindre elg. Det er heldigvis ansvarlige jegere i Eidsvoll, og det er veldig greit å være leder for viltnemnda når det er enighet om å gjøre tiltak for å unngå at stammen reduseres ytterligere. Mindre elg betyr reduserte kvoter, sier Klokkerengen.

Ifølge de treårige bestandsplanene for elg i Eidsvoll kan det felles inntil 111 dyr i året.

– Det blir ikke aktuelt å ta ut et så stort antall nå, sier han.

Klokkerengen er usikker på hvorfor man merker så stor nedgang i elgstammen.

– Hva årsaken kan være er vanskelig å si, men det kan være flere ting. Vi har blant annet hatt ulv i området, og det kan jo være medvirkende. Vi kan ikke si at ulven har tatt mange kalver, men det kan jo være at elgen trekker ut når ulven er i samme område, sier han.

Han påpeker at det siden kvotene er redusert blir mindre utbytte, både for jegere og grunneiere.

LES OGSÅ: Elgjakta kan bli utvidet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.