• REGN: Det har vært mye regn på turen. Ved Grimstad høljet det ned over syklisten fra Eidsvoll. Foto: Bjørn Kvaal

Ferden startet ved Lindesnes på ettermiddagen 14. juni – og her går ikke noe på tilfeldighetene. Dette er 53-åringens første, store og lengre sykkelprosjekt. Det er planlagt ned til hver eneste, lille detalj.

127 SITTESTILLINGER

– Jeg har lagt opp til dagsetapper på 150 kilometer, sånn i snitt. Turen kommer til å ta rundt 20 dager på sykkel, pluss noen hviledager. Jeg må være i Brønnøysund senest fredag klokka 16. Da har jeg flybillett til Gardermoen. Jeg skal i bryllup i Bærum lørdag, men flyr opp igjen søndag, forteller Bjørn fra et busskur litt sør for Steinkjer.

– Er det ikke fristende å bare reise hjem til Eidsvoll i stedet for å ta flyet tilbake til sykkelsetet? – Nei, det er ikke fristende å reise til Eidsvoll – ennå.

– Hvordan går det med baken, forresten?

– Jo, takk det går bra med baken. Jeg har lært at det er omtrent 127 forskjellige sittestillinger på et sykkelsete, svarer han.

Forberedelsene har vært både av det fysiske og mer litterære slaget.

– I vinter har jeg bedrevet spinning, styrketrening og svømming. Da det ble bart ute, ble det omtrent 135 mil på sykkel før jeg startet fra Lindesnes. Det man gjør mye, blir man god på – blant annet sitte på et sykkelsete. Jeg har studert kart, valgt ut sykkelveger og forhåndsbestilt losji for natten, sier han.

SPISER OG SPISER

– Hvis det er noe som er verst – hva er verst?

– Motvind! Definitivt. Den tapper meg for krefter og gjør dagsetappene lengre i tid.

Det Bjørn gjør mest av, foruten å sykle, da, er å spise. Han spiser dobbelt så mye som til vanlig, og likevel går vekta ned.

– Det går med noen kalorier når jeg sykler opp til 12 timer i døgnet, sier han.

Nå mener han bestemt at han står foran de beste etappene av turen sin. I Nord-Trøndelag blir det en del ferjeetapper, og da skal han sitte helt rolig, drikke kaffe og betrakte den vakre kyststripa.

– Fra Steinkjer til Bodø går sykkelturen på Kystriksveien – absolutt et av høydepunktene på turen.

Han regner med å være på Nordkapp 7. eller 8. juli.

– Neste sommer – hvor skal du sykle da?

– Da er det kona mi, Torill, som får bestemme. Havner jeg på ei solseng i Syden, kommer jeg til å like, det og. Men nå er det sakte-Norge på sykkelsetet som gjelder.

LES OGSÅ: Nå sykler de birken

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.