Tirsdag i forrige uke ble Montér på Dal angrepet av et datavirus, i likhet med alle de andre forretningene i kjeden. Nå er de oppe og går igjen.

– Det har gått suksessivt, forteller Knud Holm, direktør for Proff og Montér, som eies av det utenlandske selskapet Optimera. Det var dit hackere hadde rettet sitt angrep.

Holm forteller at selv kassene fungerer igjen, så har det blitt noe ekstraarbeid.

– Forsyningsapparatet vårt, som skal sørge for automatisk varepåfyll, er på plass igjen. Under angrepet leverte vi ut varer på manuelt vis, og nå må disse etterregistreres. Kontanthandlingen gikk greit. Folk tok ut penger i butikker og minibanker. Det var også mulig å bruke en reserveløsning for bankkort. Totalt sett viste dette dataangrepet at det er stor fleksibilitet blant båre våre ansatte og våre kunder.

LES OGSÅ: Dette er ekspertens råd for å huske alle passordene

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.