• BLODGIVERSTOL: – Du som er utdannet sykepleier kan jo prøvesitte den moderne blodprøvetakingsstol, sa Ullensakers prosjektleder Iver Sunnset til Tom Staahle. Ordføreren lot seg ikke be to ganger.
  • APOTEK: Vegg i vegg med legevaktas resepsjon ligger dette apoteket, som er i full drift fra nå.

Tirsdag åpnet den interkommunale legevakta. Onsdag er første driftsdag.

LES OGSÅ: LHL-sykehuset er i gang

– Fantastisk flott. Legevakta blir bra for Hurdals innbyggere, og det blir bra for 60.000 mennesker på Øvre Romerike å få være en del av tryggheten og kompetansen her, sa Hurdals ordfører Runar Bålsrud da han så den fysiske biten av det interkommunale samarbeidet på Jessheim.

KORT VEI FRA ALT

Hans kolleger i Nannestad og Gjerdrum likte også storsatsingen.

– Interkommunalt samarbeid funker, og det kommer innbyggerne til å merke. Jeg er imponert over jobben som ligger bak for det krever mye av alle involverte. Vi er takknemlig for å være med, sa Nannestads ordfører Hans Thue, før han spøkefullt la til:

– Vi gleder oss til å bli sjuke alle mann.

– Legevakta er fantastisk, og vi er glade for å være en del av den, sa Gjerdrums ordfører Anders Østensen.

De tre er også enige om at avstanden fra sine respektive kommuner er uproblematisk.

– Det går faktisk raskere hit enn til Vilberg i Eidsvoll, fra rådhuset tar det 25 minutter, sier Bålsrud.

HUSKER DU: Her blir de enige om helsehuset

Fra Nannestad sentrum kjører man til legevakta på 15 minutter.

– Det er rett ut på E16 og E6, og så slipper vi trafikken i Jessheim sentrum, påpeker Thue.

Ordfører Tom Staahle i Ullensaker har sett bygget flere ganger før, og svarte dette på spørsmål om han trodde det ville bli så bra som det har blitt:

– Selvsagt, det så vi allerede da tegningene kom på bordet.

SOLID SATSING

Helsehuset på Jessheim inneholder legevakt og kommunal øyeblikkelig hjelp (KØH) for Ullensaker, Hurdal, Nannestad og Gjerdrum. Dessuten har Ullensaker hjelpemiddelsentralen der, i tillegg til medisinsk korttids- og rehabiliteringsavdeling, fysio/ergoterapitjeneste, rådgivningstjeneste for seniorer, kreftkoordinator og frisklivssentralen.

– Helt topp, nå er det opp til oss å ha topp tjenester også, sier Amir Chaudhary som er medisinskfaglig ansvarlig på legevakta.

– Jeg er veldig glad for at vi har fått så mye bedre plass enn før. Her kan vi legge pasienter til observasjon uten å måtte bruke et kontor eller sende dem hjem, påpeker han.

Eidsvoll ville ikke være med på dette felles løftet. Der stemte Ap, Sp, SV, Venstre og EDB for å bygge en egen legevakt på Vilberg, mot stemmene til Høyre, Frp og KrF som ville til Jessheim. Også Nes kommune sa nei takk.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.