Det er fart og spenning som gjelder, og hastigheter som nesten ikke er til å forstå, når det konkurreres i sporten dragracing. Noen av førerne som suser over målstreken på den 402 meter lange banen sitter bak rattet i dragsterne i opp mot 400 km/t.

HUSKER DU DENNE: Flyttet like godt inn på racingbanen

SMÅ MARGINER

– Det er ganske vilt, medgir pressekontakt Anette Ravneberg Riiser.

Når det skal kjøres på dette nivået er naturlig nok høyt fokus på sikkerhet, og den minste regndråpe kan medført at arrangementet hadde gått i vasken.

– Heldigvis har vi hatt topp forhold og vi er veldig godt fornøyd med gjennomføringen, sier Riiser.

Rundt om på området var det hektiske forberedelser før start, og blant dem som finpusset på siste detaljer var Bjørn Jensen fra Jessheim - har to aktive døtre.

ÅRETS HØYDEPUNKT

– Dette er familieprosjekt, og vi er en fartsglad familie. Jeg har selv kjørt motorsykkelen du ser her, forklarer Jensen, og viser fram en Kawasaki ZX14R Super Gas Bike. Syklene som blir brukt er ikke noe man kan kjøre veien med.

– Nei, da blir man nok stoppet ganske fort, smiler Jensen.

Dattera Emilie som stilte til start på sykkelen har en rekord på 10,16 sekunder på banen. Gjennom vinterhalvåret går tiden med til å mekke og forberede sommersesongen, og for familien er det ekstra stas når det kjøres på hjemmebane.

– Årets absolutte høydepunkt. Banen på Gardermoen må sies å være Europas beste, sier Jensen.

I ALLE ALDRE

I helga møttes både rutinerte dragsterdeltakere og ikke minst alle de barn og unge som driver med sporten rundt om i landet. For Ole Kristoffer Steen Aas (11) fra Maura var det ekstra stas å henge med sine jevnaldrende venner som var på besøk for å kjøre på Gardermoen-banen i helga.

– Det har ikke gått så bra med kjøringen, men det har vært en bra helg hittil likevel, konkluderer han.

De unge motorsport-rekruttene er klare på hva som er best med å kjøre dragracing.

– Det er bare superkult, og vi er mange som er venner. Det er grisetøft å kjøre på banen her, sier Håvard Kongsem (12) fra Rauland.

Av de lokale utøverne fra Øvre Romerike var det flere som oppnådde gode resultater i helga. Mia Jensen fra Jessheim tok sølv i helgens runde i NM/EDRS. Madelen Andersen fra Råholt tok 1. plass i sin klasse for Junior Car.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.