Ferieturister på farten langs E6 og badegjester til og fra Hurdalssjøen har stoppet hos kroene for å kjøle seg ned i heten.

– Jeg har ikke de eksakte tallene foran meg akkurat nå, men dette er uten tvil et rekordår for is-salg hos oss, forteller daglig leder Morten Østnor. Eidsvollingen sier videre at det er én type is som skiller seg ut hos kroene i Ormlia:

– Både pinne- og kuleis selger bra, men salget av softis har vært helt ekstremt i år. Ved utgangen av mai i år hadde vi allerede solgt mer softis enn i hele 2017, sier veikro-sjefen.

MILKSHAKE

Gitte Waaler hos Mix på Råholt og Knut Kopperud i Kopperud-kiosken på Dal merker at eidsvollingene ønsker å kjøle seg ned.

– Vi har en vesentlig økning i salget av is i år. Leverandøren vår, Hennig-Olsen har tidvis slitt med å dekke den store etterspørselen, sier Waaler.

– Det har vært et enormt salg i sommer, bekrefter Knut Kopperud, som i tillegg er viden kjent for milkshaken han serverer.

– Den er fortsatt populær, ja, humrer Kopperud, som tilbyr milkshake med de klassiske smakene av jordbær og sjokolade.

- GØY Å VÆRE ISKREMFABRIKK

Rita Kristin Broch, administrerende direktør, forteller at de jobber døgnet rundt for å dekke den enorme etterspørselen av is.

– Norge har i 2018 opplevd og opplever tidenes sommer og i disse dager er det virkelig gøy å være iskremfabrikk i Nittedal. Vi i Diplom-Is har hatt tidenes salgsrekord i mai, juni og juli med ca. 26 prosent vekst i forhold til fjoråret. På Krone-Is 6 pk. har veksten vært på opp mot 60 prosent. Ser vi på tall kun fra Romerike/Eidsvoll er det enda mer gledelig. Her er veksten i forhold til fjoråret på hele 44 prosent i juli. Dette er blant de aller beste salgstallene i landet. Oppland/ Hedemark/ Buskerud har til sammenligning hatt 30 prosent vekst, mens Trøndelag ligger på 14 prosent vekst. Som en kuriositet kan vi fortelle at vårt salg av iskrem i juli var seks ganger så høyt som salget i januar, forteller Broch.

TI PÅ TOPP

Diplom-is har på forespørsel fra EUB hentet ut denne lista over deres mest populære is på Romerike:

1. Diplom-Is Royal Trippel
2. Diplom-Is Sandwich
3. Diplom-Is Krone-Is Jordbær
4. Diplom-Is Snickers
5. Diplom-Is Lion King Size
6. Diplom-Is Krone-Is sjokolade
7. Diplom-Is Dream Gresk Yoghurt
8. Diplom-Is Royal Pistasj
9. Diplom-Is Royal Mandel
10. Diplom-Is Gigant

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.