– Vi vant konkurransen om hovedflyplassen. Det misunner mange oss, sier stortingspolitiker Tone Wilhelmsen Trøen (H). Hun mener det er var riktig og viktig at regjeringen avklarte hvor en eventuell tredje rullebane skal ligge.

Utspillet kommer etter at stortingspolitiker Sigbjørn Gjelsvik (Sp) gjennom EUB ba regjeringen svare på hvor mange år det skal gå før berørte innbyggere, næringsliv og kommuner på Øvre Romerike får avklart hvorvidt det blir en tredje rullebane.

– Jeg synes virkelig Sigmund Gjelsvik snur situasjonen rundt tredje rullebane helt på hodet. Jeg er glad for og har vært pådriver for at trasévalget for en eventuell tredje rullebane ble avklart. Nettopp fordi kommunene må få anledning til å planlegge. Noe annet ville ærlig talt vært uansvarlig. Den rødgrønne Regjeringen vegret seg og tok aldri et valg. Det mener jeg er feigt. Vi vant konkurransen om hovedflyplassen, det misunner mange oss. Nå handler det om å ta ansvar, både for veksten i regionen i generasjoner framover og sikre at ikke områder som kan bli utsatt bygges ut, sier Wilhelmsen Trøen. Hun mener det ville vært fullstendig uholdbart å ikke velge trase for en mulig tredje rullebane.

– Det betyr ikke at vi skal ta lett på støyplager og andre vekstutfordringer, men de må håndteres og løses i fellesskap mellom våre kommuner. Flytrafikken kommer etter all sannsynlighet, som annen infrastruktur, til å ta store steg i miljøvennlig og støysvakere retning i årene framover, sier Wilhelmsen Trøen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.