Thomas Kristiansen, president for russen ved Eidsvoll videregående skole, sier at hjernehinnebetennelse var et mye diskutert tema på skolen mandag. Mange har allerede tatt vaksinen, men mange har ikke gjort det. Det er også elever på skolen som har vært i de samme bussene som den syke kvinnen fra Ullensaker.

VIL HA BEHANDLING

– Det er flere som lurer på om de bør gå til legevakta for å få antibiotika, slik de har sagt man bør gjøre, sier Thomas Kristiansen.

Johanne Ramsøy er på russebuss, og hun sier hun er godt kjent med folka på russebussene fra Nedre Romerike der den syke kvinnen har vært om bord.

– Vi som er på buss er mye sammen, sier Ramsøy.

– Det spiller ingen rolle hvilken skole man er fra, busser fra hele Romerike kjører mye sammen hele russetiden, sier hun.

Hun sier hun vet om flere som har vært ute sammen med hun som nå ligger på Ahus og er syk.

– Jeg har ikke vært det selv, men det er bare tilfeldig. Det får meg til å tenke, påpeker Ramsøy.

– MÅ TA DET PÅ ALVOR

Russepresident Thomas Kristiansen sier at hjernehinnebetennelse må tas på alvor.

– Det er farlig. Man kan dø av det. Jeg har ikke tatt vaksinen, men vurderer å gjøre det nå, sier han.

Han sier at med få timer igjen av russefeiringa vil det ikke være snakk om å avlyse arrangementer eller gjøre endringer i programmet.

– For vår del vil vi gjøre som planlagt. Det betyr å være sammen med venner, kjøre rundt og samle russen til en fest før 17. mai, sier han.

ALLE FÅR TILBUD

Kommuneoverlegene på Øvre- og Nedre Romerike satt mandag i møte for å bli enige om et vaksineringsprogram som skal gjennomføres så snart som mulig. Antakelig starter vaksineringen allerede tirsdag 16. mai.

De som allerede har tatt vaksinen trenger ikke å ta den igjen.

På Eidsvoll videregående skole legger de forholdene til rette slik at dem som ønsker å vaksinere seg kan gjøre det.

– Vi tar situasjonen på alvor, og vil gjøre det vi kan for at dem som vil ha vaksinen får det, sier assisterende rektor Odd Cato Rynning.

På Jessheim videregående har de hatt helsesøster tilgjengelig hele mandagen.

– Vi henviser elever videre til sine hjemkommuner, enten legevakt eller fastlege, sier rektor Marit Gran.

– To tredeler av våre elever er allerede vaksinert. Vi har informert forløpende og hatt helsepersonell tilgjengelig for spørsmål. Flere har benyttet seg av det, sier hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.