• GØY: Ei og annen krokodille var også å finne på tjernet. Regine Hegglund Danilesen (8) koste seg i vannet.
  • VENNEGJENG: Markus Samuel Hammer (13), Kimmi Jakobsen (12), Live Susanne Ansnes (13) og Kathalina Josefine Nunez Garate (12) hadde tatt turen fra nabokommunen for å kose seg ved Nordbytjernet.

Med strålende sol og skyfri himmel, var badegleden rett i nabolaget for mange på Øvre Romerike. På Nordbytjernet vrimlet det av små og store, både på land og i vann.

For de minste var det plasking og strandlek i vannkanten som gjaldt, for de litt eldre – stup og hopp fra brygga, og noen svømmeturer utover i vannet.

Hvilken temperatur vannet målte, er ikke godt å si, men de fleste EUB snakket med kunne fortelle at «det var deilig når man fikk hæla seg».

NOSTALGISK BADEGLEDE

– Det er helt fantastisk å være her. Det er sjeldent jeg ser så mange, men Norbytjernet er jo ei perle, smiler Turid Veiteberg, som hadde tatt turen til tjernet sammen med barnebarna Anna Elise (9) og Astrid Marie Kase Veiteberg (6).

I vannkanten koste jentene seg med å bygge sandslott.

– Det er bra å være her og gøy å bygge sandslott, sier Astrid Marie og legger til at de ofte er på Nordbytjernet om sommeren.

For farmor Turid har det også blitt noen turer til den sentrale badeplassen på Jessheim.

– Jeg har vel sikkert vært her i 35 år. Jeg pleide å ta med sønnene mine hit da de var små, og nå har jeg med barnebarna. Vi pleide å sykle hit da, som nå, og syklene står parkert omtrent på samme plassen, forteller hun.

BADEPLASS FOR bY og bygd

Og med plasser som Nordbytjernet i nabolaget, trenger man ikke å reise langt for å finne badegleden.

Men det var ikke bare Ullsokningene som hadde tatt turen til tjernet denne helga. Også mange fra nabokommunene var på plass.

– Vi hadde lyst på en tur for å bade, sole oss og høre på musikk, forteller vennegjengen fra Nannestad.

Markus Samuel Hammer (13), Kimmi Jakobsen (12), Live Susanne Ansnes (13) og Kathalina Josefine Nunez Garate (12) storkoste seg sammen i sola.

– Vannet var litt kaldt, men det går bra for det, smiler Kimmi, mens de andre nikker og sier seg enig.

– Man trenger nesten ikke å reise bort når det er så fint her, sier Live.

LES OGSÅ: Svaneparet på Nordbytjernet har bare én unge igjen

Fakta
  • Nordbytjernet er et vann i Ullensaker, ca. 1 km. fra Jessheim sentrum.
  • Et populært tur- og friluftsområde med tilrettelagt turvei, i tillegg til en rekke andre stier.
  • Har badeplass og brygget.
  • Tjernet er en dødisgrop og har et variert og spennende plante- og fugleliv. 
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.