Før ble den beskrevet som en farlig og uoversiktlig strekning for gående og syklende. Nå er ny gang- og sykkelveg endelig på plass. Kostnaden ligger på drøye 40 millioner kroner, og strekningen er på til sammen 1.600 meter mellom Vilberg og Finnbråtavegen. Fylkespolitiker Ruth Birkeland er blant dem som har kjempet hardest for trygging av myke trafikanter på strekningen.

–Dette viser at det nytter å kjempe for viktige saker, sier hun.

– Dette er et eksempel på at Eidsvoll får en gang- og sykkelveg som ikke er knyttet til noen riksvegutbygging. Vår egen kamp har ført til at vi har fått den på plass, utdyper Birkeland.

Opp på prioriteringslisten

– Hvordan konkret har dere jobbet for å få den realisert?

– Den viktigste jobben har vært å rette søkelyset mot den og få den oppover prioriteringslisten. Deretter at det kommer bevilgninger og at arbeidene faktisk blir satt i gang. Det er klart det kan være utfordrende å bli hørt som fylkespolitiker, men slike resultater viser at det nytter. Det er slik andre kommuner også jobber i forhold til fylket, svarer Birkeland. Det ligger tre skoler i området, og den berømte Skovseth-runden går rundt i området.

– Døgntrafikken har gått opp på strekningen. Eidsvoll er en kommune i vekst, og økt trafikk er noe vi ser flere steder. Det er derfor viktig med oppdaterte trafikktellinger som grunnlag for prosjektbevilgninger. Det er også viktig at det legges gang- og sykkelveger litt utenfor de store fortettingsområdene. Hvis ikke vil det bli en massiv sentralisering som ikke er heldig, sier Ruth Birkeland.

– Ingen angrer

Det var fylkesvaraordfører Lars Birger Salvesen (KrF) og Eidsvoll-ordfører John Erik Vika (Sp) som klippet snora under åpningen.

– Ingen angrer på at man bygger gang- og sykkelveger. Viktig for den trygger små og store i trafikken. Nå kan gående og syklende ferdes trygt langs Odalsveien og videre helt ned til Sundet, sier han.

Salvesen takker elevene fra Vilberg ungdomsskole for oppmøtet under åpningen.

– Skovsethrunden var jo en runde alle elever løp tidligere, men dette ble stoppet på grunn av økt trafikk langs Odalsvegen. Nå som gang- og sykkelvegen er åpnet kan skolene begynne å løpe denne runden i gymtimene igjen, sier han.

Salvesen sier det gjelder å finne fram til gode og attraktive løsninger som gjør en skoleveg trygg. Han mener dette prosjektet er et eksempel til etterfølgelse.

Ny gang- og sykkelveg

Bygd langs Odalsvegen (fylkesveg 177/181).

1.600 meter lang. I tillegg er 300 meter av fylkesvegen bygd om.

Prislappen på prosjektet er drøye 40 millioner kroner.

Ansvarlig entreprenør har vært Brødrene Nordahl AS.

Kontrakt ble undertegnet 22. februar i fjor. Gang- og sykkelvegen har nå stått ferdig noen uker som avtalt. Nå kan Skovseth-runden gjenoppstå.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.