• TALERE: Dagens tale på Kringler-Slattum skole ble holdt av fra v: Linnea Nyhus Nordvold, Vilde Stolt, Tuva Fjellheim Myrén, Andreas Hermansen Sveen og Ole-Teodor Heimlund.

– Alle land har sin måte å feire nasjonaldagen på. Vi i Norge tar på oss finstasen og går i tog for så å tilbringe tiden med familie. Det er unikt for Norge at det er barna som er satt i fokus på nasjonaldagen. Det er en tradisjon vi må prøve å ta vare på, sa Vilde Stolt blant annet i sin tale.

Inkludere alle

Ole-Teodor Heimlund leste et 17.-maidikt hvor ett av versene lyder: «På denne dagen vil vi feire, hvor heldige vi er som i dette landet bor, på denne dagen vil vi inkludere alle, både liten og stor».

Nettopp det å ta vare på hverandre var også et budskap Svein Filtvedt Elgvin, sokneprest i Holter menighet, hadde med i sin tale.

Ta vare på hverandre

– 17. mai handler om at vi er en nasjon hvor vi skal ta vare på hverandre. Det var det det startet med i 1814, med lovene som ble lagd der. Man må prøve å møte hverandre med godhet og respekt, sa Filtvedt Elgvin.

På tradisjonelt vis ble det også mye moro med leker på skolegården. Fra grillen ble det solgt pølser og hamburgere, og selvsagt sto brus og is også på menyen.

Sykehjemmet

Barnetoget fra Preståsen skole gikk fra Nannestad kirke, via Nannestad sykehjem, hvor beboere og ansatte fikk oppleve feiringen av nasjonaldagen.

Toget gikk deretter til  Preståsen skole hvor det også holdes på tradisjonene 17.-maifeiringen er for Norge.

LES OGSÅ: Imponerende borgertog på Jessheim 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.