Rektor Stine Strøm vil fortsatt jobbe sammen med både foreldre, støtteapparat og kolleger i kommunen for å forsikre alle om at Råholt ungdomsskole er en trygg skole der stort sett alle elevene trives.

– Vi har jobbet med alle involverte i alle sakene, sier rektor Stine Strøm ved Råholt ungdomsskole.

– Vi har prosedyrer hvor vi snakker med de involverte, også deres foresatte. Alle sakene er behandlet innenfor det rammeverket vi disponerer, sier hun.

– ELEVENE BLIR OVERRASKET

Rektorens inntrykk er at de aller fleste elevene trives på skolen og ikke får med seg hendelsene når de skjer.

– Elevene blir overrasket når de leser om dette i avisen. De føler at de må stå til ansvar, kanskje for noe de ikke helt skjønner hva er. Jeg syns det er leit å bli framstilt i et dårlig lys, for jeg ønsker at alle skal ha det trygt og godt på Råholt ungdomsskole. Vi er avhengige av godt samarbeid med foreldre og foresatte, og det fokuset vi har hatt på oss skaper usikkerhet også hos dem. De spør seg om hva som er sant og ikke er sant, sier Strøm.

INFORMERER IKKE OM ALT

Hun sier at skolen, i samarbeid med de foresatte, vurderer de ulike hendelsene hver for seg, og at det ikke informeres om alt som skjer til andre.

– Etter den siste episoden i september valgte vi å sende ut en melding. Men vi har også personvernhensyn å ta, for vi må tenke på alle parter, også den som har gjort noe, sier Stine Strøm.

– Det er en vanskelig balansegang, for noen ganger har man lyst til å si hva som har skjedd og ikke har skjedd og være åpen om alt. Men vi må beskytte alle, sier hun.

Rektoren sier skolen har samarbeidspartnere de jobber sammen med når det er elever som trenger hjelp. Det er en rekke hjelpetiltak som kan settes i verk. Slike tiltak vurderes i hvert enkelt tilfelle.

KOMMENTAR: Vi må ta mobbing og voldsepisoder fram i lyset

UTVIDET INSPEKSJON

Råholt ungdomsskole har allerede i to år hatt utvidet inspeksjon. Det innebærer at lærere går rundt på skolen også når det er undervising.

– Det var en periode vi hadde problemer med at elever var på gangen i stedet for i timene. Det har vi løst på den måten at lærere nå går rundt hele skoledagen. Vi har også ekstra tilstedeværelse i klasserommene, rett og slett for å passe på at alle er der de skal være, sier Strøm.

– Vi har veldig sjelden slåsskamper. At det har vært tre episoder det siste året tror jeg er tilfeldig, sier Stine Strøm.

LES OGSÅ: Ungdom betaler for å slippe unna juling

Fakta skolevold Råholt

  • I 2017 har Råholt ungdomsskole hatt tre alvorlige voldshendelser. 
  • En av hendelsene skjedde i februar, mens de to andre fant sted i august i september. 
  • I alle tre tilfellene har volden blitt filmet og lagt ut i sosiale medier. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.