– Dette er Dal sentrum. Vi kan ikke ha det sånn der. Dette er jeg kritisk til. I et sentrum må vi kunne forvente at det legges opp til annen type utvikling enn dette, sier Tønnessen, Frps gruppeleder i Eidsvoll.

EUB har tidligere omtalt brakkeriggen i Finstadvegen 8 på Dal – der Øvre Romerike Eiendomsutvikling AS har fått tillatelse til å sette opp to innkvarteringsbrakker med 16 soveplasser i hver – for to år. Tillatelsen er gitt av administrasjonen i Eidsvoll kommune. Saken har aldri vært oppe til politisk behandling.

Tar opp rutinene politisk

– Dispensasjonssaker av denne størrelsen og karakteren må alltid opp til politisk behandling. Det har ikke skjedd her, og det er kritikkverdig. Beslutningen om å gi tillatelsen er feil. Her sier man ja til å sette opp en brakkerigg for arbeidere som skal jobbe i området, uten å spesifisere dette nærmere, sier Tønnessen og varsler at det vil bli etterspill.

– Som folkevalgte må vi være sikre på at slike saker alltid kommer til oss for gjennomgang, meningsutveksling og vedtak, sier han. Aps Olav Resaland, leder av hovedutvalg for næring, plan og miljø, er også overrasket.

– Når jeg ser tomteområdet, overrasker det meg at vi ikke har fått den til behandling i utvalget. Det overrasker meg også at Statens vegvesen har sagt ja til brakkeriggen med 32 soveplasser helt inntil en trafikkert veistrekning, hvor det er uoversiktlig, sier han.

– Enkel og kurant sak

Kommunens bygningssjef Na Stephansen hevder kommunestyret – i delegeringsreglementet – har delegert sin myndighet til rådmannen for avgjørelser, blant annet i kurante saker som ikke er av prinsipiell betydning.

– To boligbrakker som plasseres midlertidig i to år på en eiendom avsatt til boligformål i kommuneplanen anses som en enkel, kurant sak, og kan derfor behandles administrativt, sier hun.

Daglig leder Rune Bleivik Olsen i Øvre Romerike Eiendomsutvikling sier dette om brakkeriggen:

– Det vil bo arbeidere som holder til i området der. Bygget vil også få ny fasade. Det er litt tidlig å gå ut og mene sterke ting om hvordan dette vil bli. Vi har leid ut slike boenheter til svensker, dansker, nordmenn, litauere, estlendere og latviere i fire år, og det har ikke vært tendenser til noen problemer. Dette er et midlertidig tiltak på eiendommen. Planen er å utvikle den og det vil bli lagt fram et planforslag til politisk behandling, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.