– Det gjelder da spesielt sølvkre og skjeggkre. Og vi har en fornemmelse av at disse typer henvendelsene øker i antall, legger han til.

INGEN DOMMER – ENNÅ

Leisner forteller at det, så vidt han vet, ikke forekommer noen konkrete dommer i slike saker som slår fast hva erstatningssummene skal være.

– Sakene føres av proffe forsikringsselskaper som kan være interessert i å holde slike dommer nede og dermed søke forlik, trolig for at sakene ikke skal gå lenger opp i rettssystemet og få dommer som kan skape presedens, sier advokaten.

Han sier at man ved boligkjøp i dag har et system som Huseiernes Landsforbund ønsker å endre.

– I dag brukes det enormt mye penger på å forsikringer. Vi ønsker heller å unngå slike konflikter ved at kravet til dokumentasjon økes. Kjøper burde også få et større forståelse for hva man kjøper, sette seg inn i tilstandsrapporten og gjerne ta med en fagmann. Det er et konfliktnivå her som er for høyt – altfor høyt, mener advokaten.

FUKT DET STØRSTE PROBLEMET

Leisner forteller at de største problemområdene er fukt i våtrom, drenering og råte.

– Det er skader som ikke kan sees med det blotte øye. Det vi ikke kan se, er like viktig som de vi kan se, om ikke enda viktigere, sier han.

Han råder derfor at det tegnes eierskifteforsikring, i alle fall om ikke kravene til dokumentasjon heves.

LES OGSÅ: Lerkelund legges ut på markedet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.