«Gysa» er det foreløpige navnet på det nye svømmeanlegget på Gystadmarka på Jessheim. Tidsplanen er fulgt foreløpig, og vedtatt investeringsramme er på 292 millioner kroner. Ryktene har likevel begynt å svirre om at Frp kanskje ikke har vært like positive og giret på prosjektet som samarbeidspartiet Høyre. Konfrontert med disse ryktene svarer Frps gruppeleder Ståle Lien Hansen følgende:

– Vi skal ha et svømmeanlegg, og vi i Frp forholder oss til det som er vedtatt. Vi er ikke lunkne eller tilbakeholdne til svømmehallen, men vi vil gjerne se kalkylene for driftskostnadene og hva vi lander på. Når vi får dette må vi se på om vi skal beholde alle de øvrige svømmeflatene i kommunen eller eventuelt om det er lurt å legge ned noen. Dette må også vurderes opp mot hva det vil koste å renovere flere av de andre for å beholde og drifte dem, sier Lien Hansen.

Spente i Høyre

EUB vet at personer i Høyre også har lurt på hva som skjer i Frp og om noen i partiet har endret syn på svømmehallprosjektet.

– Det har vært og er mye fokus på svømmeopplæring i den nye svømmehallen. Fem av flatene skal i teorien kunne brukes til dette formålet. Vi er selvsagt opptatt av dette, men vi vil også ha andre fasiliteter som gjør at du trekker så mye publikum og badegjester som mulig til anlegget. Dette vil dra opp inntektene, og vil naturligvis være viktig for hele anlegget, sier Lien Hansen.

Barnesklie og badstue

Han benytter samtidig anledningen til å skryte av arbeidet som er lagt ned i prosjektgruppen. Hittil ser det ut til at svømmehallen vil inneholde følgende:

  • Ett hovedbasseng på 25x21 meter.
  • To opplæringsbasseng (varmtvann).
  • Separat stup på 1, 3 og 5 meter.
  • Ett aktivitetsbasseng (varmtvann med mulighet for opplæring).
  • Garderobekapasitet på cirka 400 personer.
  • Barnebasseng (varmtvann).
  • Badstue.
  • Plass for barnesklie.

Dette er blitt til gjennom interesseanalyse og brukermøter. Samlet bruttoareal i anlegget vil være på cirka 6.300 kvadratmeter.

– Ullensaker har ambisiøse investeringsbudsjetter i årene framover. Ingen fare for at dette kan gå på bekostning av svømmehallen?

– Målet er å opprettholde driftsnivået i dag, og holde oss innenfor rammene vi har satt i investeringsbudsjettet. Da skal dette gå fint, sier Ståle Lien Hansen.

LES OGSÅ: De vil utsette svømmehallbygging til 2019 og bruke pengene på eldreomsorg

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.