Ennå sitter det en stor sorg i Kari Ellens sønn, Rune Olsen, og svigerdatteren, Inger Karin Grytås Olsen. De må stadig tørke tårene, men oppi det hele føler de også en stor takknemlighet overfor hjemmesykepleien i Eidsvoll kommune.

NYRESVIKT

I ett år før hun døde, led Kari Ellen av nyresvikt. Hjemmesykepleien gjorde det mulig for henne å få dialyse hjemme. De kom hjem til henne om kvelden og koblet henne til maskinen og de kom tilbake om morgenen for å koble henne fra.

– Skulle det oppstå noe utover det, var det bare å ta kontakt med dem, forteller svigerdatteren.

Men det gikk nedover med Kari Ellen. Stadig nye ting kom på. Hun var ut og inn på Ahus, men hadde alltid pleierne som ventet på henne da hun kom hjem igjen.

– Mamma var på Ahus, men ville hjem. Det var i april. Hun kom hjem tirsdag 17. april og døde lørdag 21. Hun, og hjemmesykepleien, forsto nok hvilken veg det gikk. Men det skjønte ikke vi, sier sønnen Rune.

– HELT FANTASTISKE

De to forteller om omsorg, god informasjon, profesjonalitet og faglig dyktighet gjennom det siste året Kari Ellen fikk hjemme.

– De forberedte oss og henne på hva som ventet. Når hun viste tegn til angst eller smerte, fikk hun beroligende og smertestillende. De holdt henne i hånden og snakket beroligende. I 48 sammenhengende timer byttet de to fra hjemmesykepleien på med å sitte ved senga hennes. Når vi ble for slitne, ble vi beordret i seng. De så ikke bare hennes behov, men også våre. Hjemmesykepleien sitter inne med store kunnskaper og vet hva de skal gjøre til enhver tid. Det er bare når det svikter, at vi får høre det i media. Derfor er det ekstra viktig for oss å få takke dem og la dem få vite at vi setter pris på hva de gjorde for oss og mor, sier Rune.

HJELPEMIDLER

De to forteller at det ble skaffet til veie alle de hjelpemidler som trengtes for at Kari Ellen skulle få tilbringe sine siste dager hjemme.

– Mor hadde behov for en spesialseng som det var lang ventetid på å få. Hjemmesykepleien ordnet det. Før vi fikk sukk for oss kom de med sykesenga på døra. Vi er så takknemlige for at som ble gjort for henne, oss og våre to sønner. Takk, sier Rune og Inger Karin.

GLAD FOR ROSEN

Anne-Kristin Holm er leder for hjemmebaserte tjenester i Eidsvoll kommune. Hun er glad over rosen de ansatte her får.

– Jeg vet at i dette tilfellet ble det satt inn to ekstravakter ei helg for å ivareta den syke og hennes pårørende. Vi flyttet på vaktene slik at det ble mulig, sier Anne Kristine Holm.

– De ansatte strekker seg så langt de kan, sier hun.

OMSORG

Holm er også glad over at de ansatte får ros for at de viser omsorg for også de pårørende.

– Vi jobber for å ivareta omsorgen også for de pårørende i en slik vanskelig og vond situasjon, sier hun.

Hun forteller at de ansatte er flinke til å ivareta hverandre i slike psykisk tunge situasjoner, og at om det blir for tungt, så hentes det inn faghjelp utenfra.

Totalt sett har hjemmebaserte tjenester rundt 600 brukere.

LES OGSÅ: Ida vil leve av å gi omsorg

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.