• Venter barn: Gisle og Siri venter et barn til.Foto: Privat
  • Alvorlig: Gisle hadde store smerter etter sammenstøtet med tyven.

Han er fortsatt i sjokk når EUB treffer ham på Ahus etter den grufulle opplevelsen i familiens hjem på Hagalykkja i Eidsvoll.

– Jeg våknet av lyder i huset. Først trodde jeg det var datteren vår som hadde våknet. Da jeg ikke så henne i sengen sin lurte jeg på hvor hun var. Sekunder senere fikk jeg øye på en fremmed kvinne i gangen, og like etter så jeg en fremmed mann med Macen vår under armen. Da var gode råd dyre. Jeg var sikker på at de hadde tatt Petronelle, sier Gisle Mølmen Sellevik.

Han ville ikke slippe tyvene ut med familiens gjenstander. I stedet konfronterte han mannen som var i ferd med å stikke av med Macen.

– Svært ubehagelig

– Der og da visste jeg ikke om de hadde tatt datteren vår og jeg ville naturligvis ikke slippe dem av gårde sånn helt uten videre, sier Gisle til EUB.

Det ble nærkontakt og et basketak mellom ham og den mannlige tyven. Det endte med at en dør ble knust – og Gisle ble påført to stikkskader med en skrutrekker som den ubudne gjesten hadde.

– I starten virket ikke skadene særlig alvorlig. Det var nok fordi jeg hadde såpass mye adrenalin i kroppen. Smertene kom mer og mer, og til slutt var det helt uutholdelig. Jeg har aldri hatt så vondt i hele mitt liv, sier han.

Den gravide kona Siri våknet av et brak i huset da døra ble knust. Hun sto raskt opp og ringte politiet, som kom raskt til stedet. Både hunder og helikopter lette etter tyvene som etter hvert ble funnet i nærheten. Familien Mølmen Sellevik fikk alle eiendelene tilbake noen minutter senere.

Måtte droppe ultralyden

– Det er svært ubehagelig å tenke på at det har vært ubudne gjester inne i huset vårt. Samtidig er jeg glad og lettet over at de har blitt tatt og at vi har fått tilbake alle eiendelene de tok, sier Siri Mølmen Sellevik.

Gisle er glad for å være i live, men skulle også gjerne vært med på parets ultralyd på Jessheim tirsdag. I stedet måtte han være på Ahus – der han blir til torsdag med punktert lunge.

– Gjerningspersonene sitter fortsatt i avhør. Det er en fortløpende vurdering med varetektsfengsling, sier politioverbetjent Espen Sandvold ved Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor til EUB tirsdag ettermiddag.

Han sier gjerningspersonene ble pågrepet etter to timer etter sporsøk med hund og at begge var ruset på narkotika.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.