– Jeg stortrives i ordførerjobben, og har bestemt meg for å stille som kandidat ved neste valg også, sier Vika til EUB.

Han har brukt sommeren på å ta avgjørelsen. Valget sto mellom å gå tilbake til politijobben eller å på ny stille som ordførerkandidat. For kort tid siden ga han valgkomiteen sitt ja.

– Dermed var valget enkelt for oss. Vi innstilte Vika som kandidat, og han ble enstemmig valgt på vårt nominasjonsmøte, sier Terje Teslo, leder av Sps nominasjonskomité i Eidsvoll.

Flere kandidater klare

Teslo mener Vika har gjort en formidabel jobb som ordfører.

– Han er godt likt i alle lag, og vi håper han kan få fortsette som ordfører etter valget neste høst. Men da hjelper det ikke bare med slengere. Vi er også avhengige av partistemmer for å være sikre, sier Teslo.

Flere partier har nå valgt sine toppkandidater til neste års kommunevalg. Ap satser på Hege Svendsen, mens Høyre har plukket ut Christoffer Nyborg. Frp tar sin beslutning i første halvdel av september, men det er klart at det blir en annen toppkandidat enn Finn Terje Tønnessen.

– Vi skal intervjue to-tre aktuelle kandidater i disse dager, sier Tønnessen til EUB.

Krevende periode

John-Erik Vika beskriver seg selv som mer ombudsmann enn politiker i rollen som ordfører.

– Jeg har vært en ombudsmann for kommunestyret, hatt den rollen og utført oppgavene som kommunestyret har pålagt meg, sier Vika.

– Hva blir de viktigste sakene i valgkampen?

– Kommuneøkonomien vil stå helt sentralt. Vi står i valget mellom eiendomsskatt eller ytterligere kraftige nedskjæringer. Vi er også avhengige av hvilke bevilgninger vi får fra staten. Vi har store økonomiske utfordringer, og vi skal ta noen store avgjørelser både her i Sundet og på Råholt. Dette er tungt og politisk belastende for den enkelte, sier Vika.

– Blir det eiendomsskatt i Eidsvoll?

– Jeg tror vi kan unngå det. Men denne høsten blir svært avgjørende. Vi får en kraftig tegning da på hvordan det kommer til å bli. Vi ønsker å finne løsninger, men vil ikke la det gå utover helsa til folk, sier Vika. Sp-leder Dag Erland Opsahl mener den som eventuelt skal overta ordførervervet i Eidsvoll får en utfordrende oppgave.

– Det blir omtrent som å hoppe etter Wirkola, sier han.

Svaret på hvem som vinner valget får vi neste høst.

Lokalvalget i 2019

Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019 er et lokalvalg i Norge 9. september 2019.

Ved valget skal det velges representanter til alle fylkesting og kommunestyrer i Norge.

I Eidsvoll har Høyre og Ap, i tillegg til Sp, valgt sine ordførerkandidater til valget.

Ap satser på Hege Svendsen, mens Høyre satser på Christoffer Nyborg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.