– Jeg er rett og slett forundret over at dette er kommet opp, sier hun.

Trøen reagerer på en vurdering som er fremmet i forbindelse med framtidig tilknytning for Kongsvinger sykehus. I dag er Kongsvinger en del av Sykehuset Innlandet, men ei prosjektgruppe i Helse Sør-Øst vurderer en overføring til Ahus, blant annet for å avlaste sykehuset i Lørenskog.

Skjer det, kan det bli aktuelt gjøre Kongsvinger til lokalsykehus for deler av eller hele Øvre Romerike.

Tirsdag ble formannskapet i Eidsvoll orientert om mulighetene.

JOBBET PÅ AHUS

– Nå ser vi konsekvensene av at Arbeiderpartiet lot Oslo universitetssykehus legge ned Aker sykehus, sier Trøen.

– Den gangen ble tre bydeler i Oslo overført til Ahus samtidig med at samhandlingsreformen ble innført.

– Jeg jobbet som sykepleier på Ahus i den perioden og så at kapasiteten ble utfordret, sier hun.

FEIL RETNING

– Nå er det vedtatt å bygge nytt Aker sykehus. Da skal de tre bydelene føres tilbake, og da er det å gå i feil retning å overføre Eidsvoll, og kanskje de andre kommunene på Øvre Romerike til Kongsvinger; til et annet fylke og til en annen region. Dette er ikke framtidsrettet, sier hun.

VANSKELIGE KOMMUNIKASJONER

Tone W. Trøen peker også på at nesten all offentlig kommunikasjon fra Øvre Romerike er rettet sørover.

– Ingen kommunikasjonslinjer går naturlig mot Kongsvinger. Vi må jo nesten reise til Ahus for å komme til Kongsvinger sykehus, sier hun og sikter til at pasienter som reiser med tog, må til Lillestrøm for der å skifte over til tog på Kongsvingerbanen for å nå fram.

– Mange pasienter er også avhengig av følge til sykehuset. Dette blir for kronglete, mener Tone W. Trøen.

VIL TILBAKEFØRE NES

I dag hører Nes kommune til opptaksområdet for Kongsvinger sykehus.

– Jeg ønsker også at Nes skal føres tilbake til Ahus, og dette har jeg tatt opp i et spørsmål til helse- og omsorgsministeren, sier Trøen.

OPPGAVER TIL KONGSVINGER

Til tross for de store motforestillingene mot å gjøre Kongsvinger sykehus til lokalsykehus for befolkningen på Øvre Romerike, tror Trøen at Kongsvinger kan ha en misjon som en del av Akershus Universitetssykehus.

– Vår tilhørighet bør være til Ahus, men mer av planlagt dagkirurgi kan kanskje overføres til Kongsvinger sykehus, sier hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.