– Dette er en type atferd som er svært lite ønskelig. Vi etterforsker saken med full styrke og har flere vi mistenker står bak. Det er snakk om en håndfull ungdommer. Alle er under 18 år, sier politibetjent Henrik Flo Larsen ved Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor.

Søndag ble det startet en brann ved gapahuken på Dal skole. En benk ble skadet. Tirsdag startet en ny brann. I forbindelse med de to sakene er det innlevert én anmeldelse. Politiet sier de har gode spor å følge.

– Ungdom filmer selv og legger ut fra brannene i sosiale medier som Facebook, Instagram og Snapchat. Det gir oss en del å jobbe etter. Ingen av sakene er oppklart foreløpig, men vi er optimistiske på at det vil bli en oppklaring, sier Flo Larsen.

Han legger til at politiet på det sterkeste vil advare mot slik aktivitet.

– Dette kan være skadelig og farlig, sier Henrik Flo Larsen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.