• Endringer: Også bryggene til Hurdal båt- og snekkeforening påvirkes av den endrede vannstanden.

– Jeg har blitt overraska et par ganger når jeg har kommet til steder jeg ikke lenger kan kjøre, og har selv subba borti bunnen med båten, sier Thomas Sørlien, leder i Hurdal båt- og snekkeforening.

Etter at vannstanden i Hurdalssjøen ble senket fra 176 m.o.h til 175,5 har flere merket seg at nye skjær har kommet fram og at områder har blitt grunnere.

– Det er jo dette vi først merker det på, i tillegg til at det er vanskeligere å legge til ved enkelte brygger, sier Sørlien, og legger til at lavere vannstand på den positive siden fører til at flere strender kommer fram.

Ingen alvorlige hendelser

Båtforeningslederen har ikke hørt om alvorlige hendelser som følge av den endrede vannstanden, men mener folk som ferdes på Hurdalssjøen bør være ekstra oppmerksomme.

– Man bør alltid vise aktsomhet, men det er ikke dumt å være litt ekstra oppmerksom nå når forholdene i sjøen har endret seg, sier han.

Også lederne for Tangen og Andelva båtforeninger har merket seg endringene.

– Vi ser jo det på steiner og skjær som stikker opp. Vi kan godt si at vi ønsker oss mer vann, samtidig vet man at vannstanden er innenfor reguleringene, sier Øivind Larald, leder i Andelva båtforening.

– Jeg har fått kommentarer fra medlemmer om mindre vann. Vi som ferdes på sjøen ønsker oss stabile forhold. Det kan fort bli farefulle situasjoner når nye skjær lurer under overflata, påpeker Kai Hermansen, leder i Tangen båtforening.

Delte meninger

Etter at EUB skrev om eierne av Bogen brygge og endringene i vannstanden, har det kommet flere henvendelser til redaksjonen. Ingen av personene ønsker å stå fram, men mener det er viktig at flere sider kommer til uttrykk.

– Det finnes positive sider ved at vannstanden blir lavere også, sier én, og viser til at flere strender, som de siste årene har vært skjult under vannflaten, nå har kommet fram igjen.

– Spesielt for små barn er jo dette fint, mener en annen.

For andre igjen, blant annet mennesker med nedsatt funksjonsevne, betyr lavere vannstand at det blir vanskeligere å benytte seg av de tilrettelagte bryggene rundt Hurdalssjøen.

LES OGSÅ: Utmerket kvalitet på vannet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.