– Vi synes det er flott at en ung jente som har livet foran seg er kvitt plagsom hodepine og i stedet opplever skole og læring som noe positivt. Det kommer stadig mer forskning som viser nytteverdien av synstrening som et hjelpemiddel for barn, unge og voksne med ulike typer samsynsproblemer – ofte i kombinasjon med korreksjon, sier Hans Torvald Haugo, generalsekretær og fagsjef i Norges Optikerforbund. 4-årskontrollen er designet for å plukke opp de barna med de største og mest alvorlige synsproblemene.

– Men hvis vi snakker om mindre alvorlige synsproblemer, som kan gi pedagogiske og sosiale utfordringer, så er dette i dag i stor grad et ansvar lagt på foreldrene. Og med et stadig mer visuelt samfunn, vil det trolig være flere barn enn tidligere som møter utfordringer i skolehverdagen. Derfor har vi i ulike sammenheng oppfordret foreldrene til å være oppmerksomme på typiske tegn til dårlig syn hos sine barn, og å få undersøkt synet til barnet hvis det er grunn til mistanke. Godt syn sørger for en bedre læresituasjon, noe som igjen kan være med å forebygge skoletapere. Forskning ser nå på sammenhengen mellom syn og skoleprestasjon, sier Haugo.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.