EUB skrev onsdag om Fredrik Furuseth, som ble truet på jobb, og som er lei av å få kjeft når han er ute og brøyter. Dette har engasjert folk i sosiale medier. Saken og leserbrevet til Furuseth, har i skrivende stund blitt delt nærmere 200 ganger. Mange har skrevet hyggelige tilbakemeldinger og støttende kommentarer.

Vanskeligere å skaffe folk

Eidsvoll Kommunes avdelingsleder i drift, Knut Fosshaug, vil gi ros til de som brøyter snø for kommunen. Han er redd for at krass kritikk fører til at det blir vanskeligere å skaffe folk.

– Gutta mine gjør en fremragende jobb. Det begynner å bli vanskeligere å få folk til å brøyte snø, og da blir det jo en ond sirkel, sier han.

Trygg Trafikk har også sympati med brøytemannskapene.

– Vi har medfølelse for brøytemannskapene, de får jo ikke putta tilbake snøen der den kom fra, og det tar tid å brøyte, forklarer Unni Knutli, distriktsleder for Trygg Trafikk i Akershus.

LES OGSÅ: 896 strømløse i Eidsvoll og Hurdal

Brøytekanter

Snøkantene er nå så store, at det mange steder er vanskelig å se om det kommer biler når man skal ut på veien. Etter hvert som brøytekantene vokser, blir også veiene smalere.

Eidsvoll kommune jobber kontinuerlig med å fjerne brøytekantene.

– Det er en utfordring. Vi jobber med å fjerne snøkantene når det ikke snør, og kjører bort haugene, forklarer Knut Fosshaug, avdelingsleder for Drift i Eidsvoll kommune.

Statens vegvesen har de samme utfordringene, men lover at de gjør alt som står i deres makt.

– Vi bruker en del ressurser på det, og har satt inn alt som er av folk og utstyr for å fjerne det. Det som ikke kan freses, kjøres bort, sier Tove Bjørk i vegvesenet.

– Vær observant

Trygg Trafikk ber folk ta det rolig i trafikken, og passe på ungene.

– Vi bor i Norge, så det er lite å gjøre med det. Man må bare være ekstra observant, og klar over at det plutselig kan komme noen man ikke ser, spesielt unger, sier Unni Knutli, distriktsleder for Trygg Trafikk i Akershus. Hun påpeker at som alltid, gjelder det å kjøre etter forholdene.

LES OGSÅ: En krevende og til tider utakknemlig jobb

Utfordringer

Gangveiene er også ofte nedsnødd, og i tillegg kommer snøen som blir måket opp fra veien når plogen kjører forbi. Kommunen har seks innleide traktorer til å ta gangfeltene, og innrømmer at det er vanskelig å holde dem ryddet til enhver tid.

– Det problemet vil alltid være der. Vi har ansvaret for gangveiene langs mange av fylkesveiene, og der måkes det hyppigere, så det er vanskelig å koordinere, sier Fosshaug.

FAKTA OM SNØKAOS PÅ ØVRE ROMERIKE

  • Store mengder snø har ført til strømstans to ganger, og flere trafikkuhell over hele Øvre Romerike.
  • I forrige uke var også toget forsinket og innstilt på grunn av store snømengder.
  • Fredrik Furuseth sto fram i EUB på onsdag, og fortalte at han var lei av å få kjeft når han var ute og brøytet snø.
  • Furuseth hadde også et leserbrev på trykk, hvor han forteller at jobben som brøytemannskap er krevende og til tider utakknemlig.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.