• INNBRUDD: Vinduet i en annen bil i nabolaget ble knust, og en PC og et kamera ble stjålet. Foto: EUB-tipser

Natt til onsdag i forrige uke våknet Svein Skafløtten av en alarm på mobiltelefonen. Alarmen varslet at overvåkningssystemet hadde fanget opp noe.

– Rundt halv to fikk jeg beskjed om at noe beveget seg utenfor. Det viste seg å være en mann som snoket i bilene våre, forteller Skafløtten.

Se videoen nederst i artikkelen.

Kom seg inn i bilen

I filmen kan du se hvordan mannen tar seg inn i den ene bilen.

– Vi har tre biler på gårdsplassen. Systematisk sjekket han en etter en. Han lyste inn med lommelykt og det var tydelig at han var på utkikk etter noe.

Mannen klarte å komme seg inn i en av de tre bilene.

– Først ristet han godt i den ene bakdøra, før han prøvde seg på døra foran på førersiden. På en eller annen måte fikk han den opp og kom seg inn i bilen, forklarer Nannestad-mannen.

Kontaktet politiet

Til tross for at mannen kom seg inn i bilen tok han ingenting.

– Nei, han tok bare en rask titt og dro herfra uten noen ting. Heldigvis hadde vi ikke lagt fra oss noe verdifullt i bilene, sier Skafløtten og forteller at han straks ringte til politiet.

– Den natten ringte jeg 02800 og ga beskjed om hva som foregikk i nabolaget. Jeg ringte igjen dagen etter og fortalte at jeg hadde hele seansen på film. Da ble jeg bedt om å levere denne på lensmannskontoret.

Selv om Skafløtten ikke ble frastjålet noe syns han opplevelsen var merkelig.

– Det er veldig guffent at det skjer her – i nabolaget.

Tyveri i nabolaget

Den omtalte onsdagen skrev EUB om et tyveri fra en bil fra samme nabolag. Da ble en PC og et kamera stjålet.

EUB har vært i kontakt med Ullensaker lensmannsdistrikt for en kommentar rundt aktiviteten i nabolaget natt til onsdag. De opplyser at de ikke kan se å ha mottatt flere anmeldelser enn forholdet nevnt over. 

Politiet oppfordrer på sine nettsider at man bør være nøye på hvor man parkerer, at man bør fjerne verdisaker og gjerne bruke ekstra sikring for å forebygge innbrudd i bilen.

Slik sikrer du bilen din

  • Parker på steder som er godt opplyste, åpne og trafikkerte.
  • Har du garasje, bruk den. Lås både bil og garasje.
  • Fjern verdisaker og unngå at noe ligger synlig.
  • Husnøkler, førerkort eller andre ID-papirer bør aldri ligge igjen i bilen. Tyven leter i hanskerom og under matter og seter.
  • Radio og lydanlegg bør ha utstyr for sikring. Slikt utstyr kan være avtakbar front eller sikkerhetskode.

Kilde: politiet.no

OVERVÅKINGSVIDEOEN

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.