Det er en stund siden flomfaren i Vorma ble avblåst. Men Jernbaneverket liker å være føre var. De har ventet på Otta-flommen, som kommer noe senere.

FLOMVOLLEN VED EIDSVOLL STASJON

Flomvollen ved Eidsvoll stasjon på østsiden mot Vorma ble bygget i forbindelse med flommen i Vorma. Folk reagerer på at den ligger der ennå og hindrer framkommeligheten til stasjonen.

– Vi har vært i kontakt med NVE og fått opplyst at Otta-flommen er avlyst i år. Det er denne vi har ventet på, sier Lars Frøystein, banesjef for hovedbanen fra Lillestrøm til Eidsvoll og Gardermobanen.

– Når vil flomvollen bli fjernet?

– I slutten av neste uke, svarer Frøystein.

OTTAFLOMMEN

Gudbrandsdalslågen flommer to ganger i løpet av våren. I første del av juni kommer flommen fra de østlige og nordlige delene av vassdraget.

Mot slutten av juni flommer Otta-elven av smeltevann fra fjellområdene rundt Jotunheimen. Denne renner ut i Lågen, som igjen renner Mjøsa og videre ut i Vorma.

Det er denne flommen som nå er avlyst, og dermed fjernes flomvollen ved Eidsvoll stasjon.

LES OGSÅ: Ville redde landgangen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.