Stortinget åpnet med trontalen mandag, for 162. gang. Stortingsrepresentant Tone Trøen (H) fra Eidsvoll hadde en flott dag i landets nasjonalforsamling.

– Dagen handler naturligvis mye om tradisjon og høytid. Men nå spisser vi blyantene og går inn i en to dager lang trontaledebatt, før statsbudsjettet torsdag. Det blir fullt kjør, men det er moro og akkurat slik det skal være, sier hun.

SKAPE FLERE JOBBER

– Er det noe spesielt du vil trekke frem i trontalen?

– Den var tydelig på at noe av det viktigste fremover er å skape nye jobber, og å ta godt vare på velferdssamfunnet. Vi er opptatt av en politikk med små forskjeller – det er jo det som er Norge. Men det er klart at når veksten nå går opp i økonomien kan det være behov for å se på oljepengebruken, sier hun.

– Tøffere tider med andre ord?

LES OGSÅ: Likte ikke å bli invitert

– Vi er i gang med en stor omstilling, der vi må være mindre avhengige av oljeinntekter og mer opptatt av innovasjon og gründere i nye næringer. Dagens skolebarn skal jobbe i bedrifter som ennå ikke er oppfunnet. Derfor er det viktig å støtte innovasjon slik at flest mulig får sikre jobber å gå til i fremtiden og å skape god velferd, sier Trøen som skal jobbe med familie og kultur.

– Dette er temaer skal jeg snakke mye om i debatten, for det betyr veldig mye for folk.

Brede forlik

– Hvordan blir de fire neste årene?

– Jeg tror det blir spennende siden situasjonen i Stortinget er litt annerledes enn vi har hatt. Vi kommer til å samarbeide godt og inngå brede forlik der det er nødvendig. Når man ikke har rent flertall handler det om å lage gode demokratiske løsninger.

– Kompromisser altså?

– Det er jo egentlig politikkens kunst, og slik er nå en gang den parlamentariske situasjonen. Men vår regjering har fått gjennom mye de siste fire årene og vi skal selvsagt videreføre dette arbeidet. Det blir fullt mulig å vinne frem med regjeringens politikk, sier Trøen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.