• 10. GANG: Berit Wiig (77, t.v.) og Gudrun Elisabeth Nyborg (89, t.h.) deltok i Rullatorfestivalen for 10. gang. For Ruth Nagel (83) var det 5. gang.

Endelig kunne Rullatorfestivalen arrangers igjen. Den var først planlagt til 9. juni, men ble avlystpå grunn av kraftig regnvær.

– Dette er et kjempefint arrangement. Vi er med fordi et er gøy. Man må jo være med på det som skjer, sier Berit Wiig.

Hun har deltatt i alle arrangementene. Det har også Gudrun Elisabeth Nyborg.

– Man får prøve å være med så lenge man kan, sier Nyborg.

Ivar Tuneid var vognfører for Kringla Bakeriutsalg fra Kløfta bo- og aktivitetssenter, som besto av en gjeng på 18 personer som for anledningen var utkledd som bakere.

Tuneids utsalgsvogn var spesiallagd for anledningen.

– Dette er helt topp. Det er 5. gang jeg deltar. Jeg har gledet meg i flere måneder. Dette er en veldig fin måte å komme seg ut på, sier Tuneid.

GOD DELTAKELSE

Rita Fjeld Hovden, daglig leder for Ullensaker frivilligsentral, forteller at det i år deltok 95 ekvipasjer.

– For 10 år siden var det 40. Vi er mektig stolte over at vi har klart å holde tradisjonen ved like. Det har blitt en folkefest, og det er plass til alle. Vi håper å kunne fortsette med dette. Det gir veldig mye glede. Og så er det hyggelig å gjøre litt ekstra siden det er jubileum. Hver deltaker får med seg en blomst hjem, sier Fjeld Hovden.

Og da ordfører Tom Staahle åpnet årets festival kom han også med en overraskelse – en gave på 10.000 kroner til arrangementet.

UNIKT ARRANGEMENT

– Det er utrolig viktig å ha sånne arenaer hvor vi kan treffes og kose seg, og oppleve noe spennende og unikt. Og det er nettopp det dette arrangementet er. Når er det gjennomført i 10 år, og jeg har et inntrykk av at deltakerne har blitt flere for hvert år. For oss som kommune er slike arrangement rettet mot denne brukergruppa svært viktig. Her treffes man, her kan man snakke sammen og kose seg, og man kommer seg ut og har fysisk aktivitet. Vi er opptatt av fysisk aktivitet og folkehelse, sier ordføreren.

UNDERHOLDNING

Kampen veterankorps og 180 barnehagebarn fra sju av barnehagene i Ullensaker sto for underholdningen.

– At vi kan ha både barn og godt voksne sammen er en fin kobling, sier Fjeld Hovden.

Hun foreller at det er mange som skal til for å gjennomføre et sånt arrangement. Hun takket alle involverte, ikke minst alle de frivillige.

– Det er til sammen mellom 40 og 50 personer som jobber på området under festivalen, sier Fjeld Hovden.

LES OGSÅ: – Man blir både sprek, blid og glad

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.