Siden 90-tallet har Vannvittige dager vært et fast innslag på sensommeren i Sundet. 2018 blir intet unntak, og arrangørene lover aktiviteter for alle aldre hele helga.

– Vi håper på godt vær, glade folk, og mye moro på vannet, sier Hilde Rognskog, styreleder i Eidsvoll Sentrumsforening, som er med og arrangerer Vannvittige dager sammen med Eidsvold Turn.

Åpning av aktivitetsparken

Fredagen sparkes i gang med offisiell åpning av aktivitetsparken ved tømmerfløteren. Denne kom i stand på initiativ fra sentrumsforeningen, som fikk 100.000 kroner av Sparebankstiftelsen og 10.000 kroner fra kommunen.

– Da blir det demonstrasjon av apparatene, taler, og aktiviteter for ungene, sier Rognskog.

Etter åpningen av aktivitetsparken, blir det bryggedans på bankplassen. Da er det The Hilljacks som spiller for Eidsvollingene på brygga.

Butikkene vil også ha langåpent på fredag, og man kan handle i sundet fra ti om morgenen til ti om kvelden.

Andeslipp

Lørdagen er det smekkfullt av aktiviteter, og dagen sparkes i gang med gratis frokost, sponset av Prix.

Så blir det markedsgater og båtturer, og vannjetkjøring. Det blir oppvisning, og man kan prøve vannjet selv.

Som vanlig blir det andeslipp fra gamlebrua. Det vil si at hundrevis av gummiender skal konkurrere om å komme først bort til nybrygga. Den som eier de tre første endene som når fram, blir premiert.

– Man får kjøpt ender i forskjellige butikker, og så vil det bli solgt her på bankplassen på fredagen, sier Petter Helgesen, styreleder i Eidsvold Turn.

Alle endene vil bli plukket opp ved nybrua.

Orkesteret fra «Allsang»

Etter at alle aktivitetene er over, og kvelden senker seg i Sundet på lørdagen, blir det bryggedans på bankplassen igjen. Lørdagen er det Hans Orkester som spiller opp.

– Det er de som er orkesteret på «Allsang på Grensen», forklarer Helgesen.

Hans Orkester blir drevet av kapellmester, gitarist og arrangør Hans Aaseth. 

HUSBAND

Bandet har vært husband på flere av TV2s produksjoner, blant annet «Torsdag Kveld fra Nydalen». Nå er de det faste bandet på «Allsang på Grensen», og lørdag holder de bryggedans på bankplassen i Sundet. 

– Vi veit at det er et band som funker veldig bra, sier Hans Olav Trøen, som har ansvaret for lørdagsfesten under Vannvittige dager i Eidsvoll. 

Allsangfaktor

Hans Orkester har spilt i Eidsvoll kirke tidligere, men aldri i Sundet. Nå tar Hans Aaseth med seg et knippe musikere til bankplassen. Trøen lover fest.

– Hans Orkester er landets fremste partyband. Aaseth stiller alltid med superflinke musikanter, sier Trøen. Når det kommer til hva slags musikk som spilles, kunne man vel nesten gjettet seg til svaret. – Det er jo et partyband, som spiller festlåter som folk garantert har hørt før. Du kan godt skrive at det blir allsangfaktor, flirer Trøen. 

SIKKERHETSTILTAK

Sikkerheten er godt ivaretatt på Vannvittige dager. Redningsselskapet kommer fra Gjøvik, og Røde Kors kommer med sin redningsbåt.

– Sikkerheten er godt ivaretatt, men det går nok uansett pent og pyntelig for seg, sier Helgesen.

Fakta

  • Arrangeres av Eidsvold Turn, sammen med Eidsvoll Sentrumsforening.
  • Har blitt arrangert siden 90-tallet.
  • Programmet består av aktiviteter på vann og på land, for store og for små, og bryggedans fredag og lørdag kveld. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.