– Vi er så glad i å kjøpe pene ting, men så blir det så altfor mange av dem, sier Joakim Borda. Sammen med mannen Knut Ljøgodt arrangerer han marked én gang i året på Lodding gård, hvor de har et lite hus. 

STELLER TIL I HAGEN

Fredag, lørdag og søndag skal de fylle hagen med kvalitetsantikviteter og lopper.

– Vi er begge kunsthistorikere og liker å kjøpe pene ting, noe vi ofte gjør på reiser og faktisk overalt hvor vi er. Men det kan bli for mange av dem, også. Vi har også flyttet flere ganger, og da blir det ekstra mange ting til overs hver gang. Vi har ikke plass til alt, og derfor arrangerer vi marked, forteller Joakim, som er svensk.

– I Sverige er det tradisjon med slike markeder, og vi synes det er ekstra morsomt å skape liv her ut på landsbygda. Folk kommer fra overalt – fra Oslo og fra nærmiljøet. Det har vært mange mennesker her tidligere somre, forteller Joakim.

KVALITET

De to har spesialisert seg på design og kunsthåndverk, og derfor er det kvalitet de selger.

– Ja, jeg vil jo kalle det et kvalitetsmarked, da. Det er slike ting man kan kjøpe på Vestkanttorget i Oslo, men til helt andre priser. Folk skal kjenne at de har gjort et kupp. Det gjør dem glade. I alle fall er jeg slik. Når jeg har gjort et godt kjøp, føler jeg glede. Slik vil jeg andre skal ha det også, sier Joakim, som understreker at markedet også har godt med lopper.

– Det må da være et stort arbeid å bære ut og stelle i stand med alle disse gjenstandene?

– Det er et stort arbeid, men det er hyggelig. Vi har det som en hobby.

KNUT SELGER BØKER

Knut Ljøgodt er kunsthistorier som har skrevet flere bøker om faget sitt.

– Han vil selge sine egne bøker og signere dem fra et bokbord, forteller Joakim.

– Vi har nøye utvalgte antikviteter, kunst, vintagedesign, bøker og snurrepiperier til gunstige priser. I år er utvalget større en noensinne. Vi ser gjerne at folk gjør dette til en dagstur, og vi byr på en kopp kaffe i flotte omgivelser. Det er så vakkert her! Gården ligger på en liten topp, og vi kan se den vakre

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.