Den særegne eimen av forventning og spenning har fortrengt lukta av flislim og murpuss inne i nye Jessheim videregående skole. Ved oppslagstavla der klasselistene er hengt opp myldrer det av smånervøse førsteklassinger, som er mer eller mindre klare til å begynne på de neste tre årene av sitt liv: Videregående skole.

SKOLESTART

Torsdag troppet praktisk talt alle 16-åringer i Akershus opp til skolestart på sine respektive skoler. På Jessheim ble det veldig spesielt. I flere år har Akershus fylkeskommune bygget en ny skole med plass til 1500 elever og 240 lærere. Med en pris på om lag én milliard kroner og en størrelse på 25.000 kvadratmeter er skolen Akershus’ største enkeltstående skolebygg. Nå skal det gamle skolebygget rives, og det skal etableres en stor park i stedet.

IKKE I SAMME KLASSE

Ved oppslagstavla står Malene Mauer, Pia Cecilie Solberg og Andrea Caceres og sjekker og dobbeltsjekker. Venninnene har i det lengste håpet å komme i samme klasse på helse- og oppvekstlinja. Det er skjær i sjøen, for Andrea oppdager at hun er plassert i en annen klasse enn de to venninnene.

– Jeg skal prøve å bytte, for vi har lyst til å gå sammen, sier hun.

Det blir trolig med forsøket, for fra podiet noen minutter senere proklameres det høyt og tydelig fra skolens ledelse at bytting av klasse simpelthen er uaktuelt.

– Vi har plassert dere etter beste evne, og slik at kabalen går opp. Hvis vi begynner å bytte nå blir det kaos, og det vil vi ikke ha, sies det. Elevene blir i stedet kommandert opp i stående stilling for å hilse på dem som står bak og foran.

– Det vi gjør i stedet, er å få nye venner. Det går helt fint, sier høyttaleren.

ÅPNET AV ORDFØREREN

Fylkesordfører Anette Solli hadde selv tatt turen til Jessheim videregående skole for å ønske velkommen til den flunkende nye skolen.

– Dere har fått fantastiske muligheter, sa hun til elevene ved skolen.

– Men det er opp til dere å bruke disse mulighetene. Dere må ta valg på egne vegne. Nå er det opp til dere å ta ansvar for å lage en framtid som blir bra for dere, sa hun

LES OGSÅ: Uka før skolestart var flere elever allerede i gang med fag på Jessheim videregående

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.