Stian Fredrik Grøndahl på Eidsvoll Verk får vanligvis regning på 4.000-5.000 kroner for kommunale avgifter. Nå ble regninga på over 13.000 kroner.

FIKK SJOKK

– Vi fikk jo sjokk, kommenterer Grøndahl.

– Vi får regninga på data, og det var samboeren som først oppdaget kravet. Hun lurte på hva vi hadde holdt på med, forteller sier Grøndahl.

– Men det er enda verre for en nabo lenger borti vegen, legger han til.

– Han har fått regning på 26.000 kroner.

– Andre har fått regning helt opp mot 70.000 kroner, bekrefter kommunen.

KJEMPESTORT VANNFORBRUK

Det er vannavgiften som har ført til det skyhøye kravet.

– Regninga er riktig ifølge vannmåleren. Det er jeg som leser av den, og jeg har lest av riktig, sier Grøndahl.

– Vi aner ikke hva som har skjedd. Jeg har snakket med kommunen flere ganger, men det ender vel opp med at vi må betale.

MÅLEFEIL ELLER LEKKASJE

– Vi har ikke hatt noen vannklosetter eller vannkraner som har stått og rent eller dryppet, forklarer Grøndahl.

– Jeg prøver å følge med, og det rare er at det ser ut som om vannmåleren står stille når vi ikke bruker vann, sier han.

– Det er to mulige forklaringer til det tilsynelatende skyhøye vannforbruket, mener Stian Fredrik Grøndahl.

– Enten er det feil ved vannmåleren, eller så er det en lekkasje et sted som ingen vet om, sier Stian Fredrik Grøndahl.

Det store, avleste vannforbruket fører til enda høyere kloakkregning etter som avløpsgebyret beregnes ut fra hvor mye vann som er brukt og sendt ut i avløpsnettet.

– Vi har tømt 10.000 kroner rett ut i avløpsnettet, sukker Grøndahl.

LES OGSÅ: Ullensaker billigst på kommunale avgifter

RØRLEGGERKONTROLL

Samboerparet har nå engasjert en rørlegger for om mulig å finne årsaken til det høye vannforbruket, som igjen har ført til den store regninga fra kommunen.

Ifølge kommunen kan Grøndahl søke om refusjon av noe av beløpet dersom det viser seg at det har vært en skjult lekkasje som nå er tettet av rørlegger.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.