• PLAN: Styreleder i Eidsvoll Sentrumsforening, Hilde Rognskog, skal samle medlemmene og legge en plan for veien videre.
  • SATSER PÅ RÅHOLT: Daglig leder av ETF, Roar Halvorsen og Sundet-patriot og senterleder på Amfi Eidsvoll, Nina Kristengård, satser på Råholt.

– Vannvittige dager nå i helga var nok siste gang. Vi taper penger, og det er en trend vi har sett lenge, sier daglig leder av ETF, Roar Halvorsen.

TAPT PENGER

ETF har dratt i de fleste trådene under de store arrangementene i Sundet. Men det koster mer enn det smaker.

– Vi er ikke i en posisjon til å finansiere Eidsvoll sentrum. Vi gikk inn for å tjene penger, men så har det blitt det motsatte. Slik kan vi ikke drive, sier Halvorsen.

– Det er publikum som svikter. De møter ikke opp når det skjer noe.

– TRAKK SEG UT

– Vi har forsøkt å bidra det vi kan, men i januar trakk sentrumsforeningens seg ut av alt samarbeid. Noen få er fortsatt med, forteller Halvorsen.

– Den største utfordringen i Sundet, har vært at sentrumsforeningen ikke har klart å samarbeide med oss. På toppen konkurrerer flere aktører med oss med egne underholdningsarrangement. Det sier seg selv at da får det ikke gått, sier Halvorsen.

ENGASJERE SEG PÅ RÅHOLT

Nå skal ETF engasjere seg i Råholtdagene.

– Skal vi holde på med dette, må vi tjene penger. Så greit er det. Vi får se hvordan det går på Råholt, da, sier Halvorsen.

– De som driver butikk i Sundet må samarbeide. En del er positive og stiller alltid opp, men nå må det skje noe i Sundet.

– Framtida for «dager» i Sundet?

– Det er opp til sentrumsforeningen. Vi kan ikke dra lasset for dem når de ikke vil samarbeide, sier Halvorsen.

Onsdag er det styremøte i ETF. Da blir, etter alle solemerker, engasjementet i Sundet historie.

GRENSA ER NÅDD

Nina Kristengård er Sundet-patriot på sin hals. Hun har jobbet dugnad på omtrent alle de store arrangementene de siste 15 årene. Men etter Vannvittige dager nå i helga, er det slutt.

– Vi kan ikke legge ned så mye arbeid i arrangementene som ikke trekker folk. Når dugnadsgjengen er større enn et samlet publikum, ser jeg ingen mening i det lenger. Alt har sin tid, sier Nina Kristengård.

– FORFERDELIG TRIST

Nina bor i nærheten av Sundet og er glad i stedet. Hun synes det som nå skjer er forferdelig trist.

– Jeg vil jo at slike store arrangement som Vannvittige dager skal trekke folk ned til Sundet. Men det gjør det ikke. Det var nok ikke flere enn 300 betalende inne på Bankplassen lørdag, sier Nina.

Hun forteller at det ligger vanvittig mye arbeid i et slikt arrangement – både før, under og etter festen. Det skal rigges til scene, settes opp partytelt, leies inn musikk og ikke minst er en stor dugnadsgjeng i aksjon.

– Vi kan ikke skylde på Jessheimdagene. Alle reiser ikke dit, mener hun.

SMÅ ARRANGEMENT

Nina tror at man må tenke nytt rundt de store arrangementene i Sundet.

– Sundet må finne ut hva folk vil ha. Kanskje det er kafeene, som Kaffehjørnet, Lille Barolo og Garveriet, som med mindre arrangement kan dra folk? Jeg har ikke svaret, men det er sikkert at publikum ikke lenger trekker til de store tilstelningene på Bankplassen. Vi har prøvd å legge til rette for å trekke folk, men det har ikke nyttet, sier en trist Nina Kristengård.

– Sundet har så mye. Spørsmålet er hvordan utnytte potensialet, sier hun.

USIKKER FRAMTID

Når ETF trekker seg ut, går de store arrangementene i Sundet en usikker framtid i møte.

Hilde Rognskog er leder av Eidsvoll sentrumsforening.

– Vi har ikke vært medarrangører i år, men har støttet ETF, sier hun.

– Har dere muskler til å stå som enearrangør av slike dager?

– Nå får vi se hvordan vi gjør med Sund-dagene og de andre dagene. Utearrangementer er en risiko, og vi er helt avhengig av at det kommer folk til de store konsertene. Våre medlemmer har stilt spørsmål om hva de får tilbake ved å gå inn på arrangørsiden, sier Rognskog.

– Daglig leder av ETF mener at de næringsdrivende er dårlige på samarbeid. Har du kommentar til dette?

– Nei, det har jeg ikke. Nå skal sentrumsforeningen gjennomgå vedtektene og legge en plan om hvordan vi skal få med oss alle medlemmene og butikkene i samlet flokk. Vi må levere kunnskap og informasjon og vi må ta lærdom av andre, tilsvarende forretningssentra og begynne å tenke i nye baner. Til høsten skal vi ha et workshop/seminar hvor vi forsøker å se framover, så vi er på offensiven, opplyser sentrumsforeningslederen.

OM «DAGER» I SUNDET

  • I mange år har det blitt arrangert såkalte «dager» i Sundet.
  • Det startet med Sundfesten, og så har det blitt både Vannvittige dager, Pulsfestival og Oktoberfest.
  • ETF har vært teknisk arrangør i mange år, men nå er det slutt. Tallene er røde.
  • Framtida til disse dagene er nå høyst usikker. 

LES OGSÅ: Vannvittige dager-konsert avlyst

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.