- Det ligger flere interessante eiendommer i Sundet, og vi har flere som vi vet er på gang. Selv om det er litt knotete for tiden nå, tror jeg det ordner seg. Vi har for eksempel utbyggingsprosjektet i Skibladnersvingen ved Bjørn Dæhlie. Jeg håper vi kan se en kran eller to der på sommeren eller høsten i 2016. Det er mitt ønske, sier Resaland, leder for næring, plan og miljø, og medlem i formannskapet og kommunestyret.
Tirsdag holdt han innlegg under frokostmøtet for næringslivet i Eidsvoll. Foran en tilnærmet fullsatt sal listet Resaland opp flere spennende prosjekter som er i startfasen.

Terrasseleiligheter på Vilberg

- Eidsvoll kommune har selv flere tomter som er aktuelle. Vi driver med en reguleringsplan fra Shell-stasjonen og nordover. Der ligger blant annet ungdomsskolen, videregående, og Tønsakerjordet der den nye barneskolen skal bygges. Jeg håper man kan få regulert skoletomta på Vilberg til boliger. Det dreier seg om en 20 mål stor tomt. Når vi vet at det på Jessheim bygges 800 boenheter på 23 mål, så kan man tenke seg at det også er muligheter for Eidsvoll til å få sentrumsnære leiligheter. Bygg for eksempel terrasseleiligheter med utsikt over Sundet, Vorma og gangavstand til jernbanestasjonen. Det måtte være helt fortreffelig, poengterer Resaland.
- Tomta nede på parkeringsplassen ved Kiwi-bygget eies også av Eidsvoll kommune. Jeg ser ikke noe i veien for at det også bygges der, utdyper Resaland, og legger til at Bjørn Bauer er én av øvrige grunneiere som har spennende planer.
LES OGSÅ: Slik vil utbyggerne ha det i Sundet

Har styrket planavdelingen

Resaland kommer også med et hjertesukk i forhold til planverket.
- Når man sitter med planverk fra 50- 60 og 70-tallet, er det på ingen måte bra. For at utbyggere, øvrig befolkning, politikere og administrasjon skal få en forutsigbarhet så må planverket være på plass. Vi må dessverre bare erkjenne at oppdatert planverk er en liten mangelvare her i bygda, men dette tar vi tak i og gjør noe med nå, sier Resaland.
For å få hjulene raskt nok i gang er planavdelingen i kommunen styrket med to nyansettelser.
- Da man lyste ut stillingen som arealplanlegger, kom det inn 40 søknader. 20 av disse med mastergrad. Det er enestående til en slik stilling. Her måtte vi smi mens jernet var varmt, og i stedet for å starte opp en ny ansettelsesprosess til høsten, løp jeg til rådmannen og ordføreren og ba om at det ble ansatt to personer, sier Resaland.
Som sagt så gjort. Den ene nye personen startet i jobben 10. januar, den andre tirsdag.
- Viser det seg at det blir for stort press på planavdelingen, vel så må vi inn og leie inn folk i den perioden. Planavdelingen skal ikke være proppen i systemet, understreker Resaland.
Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook
Her kan du laste ned EUB-app-en

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.