I salen satt representanter fra næringslivet. Bakgrunnen for møtet var fokus på arbeidsmuligheter på Øvre Romerike og samarbeid mellom næringslivsaktører og det offentlige.

AS3 samarbeider blant annet med NAV for å få folk som av en eller annen grunn har havnet utenfor arbeidslivet tilbake i jobb.

– Drømmen for de fleste er å komme seg ut i arbeidslivet. Vi lever i mulighetenes Mekka. Utviklingen går utrolig fort, og vi må se mulighetene, sier Staahle.

– UANTE MULIGHETER

Han viste til den store veksten på hele Øvre Romerike.

– Ikke noe tyder på at veksten vil avta. Det vil bli uante muligheter. Hvis vi sammen utnytter mulighetene er det utrolig hva man kan få til. Vi ønsker å være samarbeidspartnere for å få til ytterligere vekst, men vi klarer ikke dette alene, sier ordføreren.

Han pekte da på viktigheten av tilrettelegging fra både næringslivet og det offentliges side.

– TENK NYTT

Staahle mener også at næringslivet av og til må tenke nytt når de ansetter folk.

– Man må ikke være redd for å rekruttere litt utenfor boksen. Det er en haug med gode kandidater der ute som kanskje ikke har den A-en fra BI eller en mastergrad, men som kan være en vel så god kandidat for dere å ta tak i, og som dere kan bidra til å forme og utvikle videre. Kanskje får dere enda mer ut av denne personen enn dere trodde, sier Staahle.

KRAV OG ROLLEMODELLER

Han mener også at foreldre i større grad må være rollemodeller for barna.

– Og så må det stilles krav til barna. Vi må tørre å stille noen krav, å være litt tøffe mot barna våre. Ingen har vondt av det. Dere som arbeidsgivere stiller jo krav hver eneste dag, sier Staahle.

Han mener også at hele regionen må ses på som helhet, og viser til at det i dag bor 110.000 innbyggere på Øvre Romerike.

GRENSER IKKE VIKTIG

– Vi må tenke utvikling i regionen. Om det blir arbeidsplasser på Dal eller på Jessheim betyr ikke noe. Kommunegrensene er jo ikke viktig i så måte, sier Staahle.

Torgeir Kjos Sørensen, kommersiell direktør hos Avinor, deltok også på møtet. Han informerte om Oslo Lufthavns planer og arbeidsmuligheter. Chr. Bergh, adm.dir. hos AS3 Public Norge satte søkelyset på hvordan man kan dekke bemanningsbehovene på Øvre Romerike, og kjøpmann Sultan fra Rema 1000 i Saga senter og Leif Møller fra Rett Bemanning fortalte om sitt samarbeid med AS3.

LES OGSÅ: Alle kommunene på Øvre Romerike i pluss i 2016: 283 millioner i overskudd

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.