Gro Hagen og samboeren kjøpte sin villaeiendom i 2010. To år etterpå kom planen om å bygge en stasjonsby med 1.000 leiligheter på området.

USIKKERHET

Nå selger de store grunneierne og trekker seg ut av prosjektet.

– Den siste utviklingen har skapt enda mer usikkerhet. Vi lever på vent og vet ikke hva vi skal gjøre, sier Gro Hagen og viser til siste formannskapsmøte. Der ble kommunedelplanen for Råholt utsatt, og det kom uttalelser som tyder på ytterligere utsettelse av den planlagte 1814-byen.

MAKTESLØS

–Jeg er skuffet over politikernes vilje til å ta ansvar, sier hun.

– Det virker som om ingen bryr seg om oss som er direkte berørt. Jeg er både sint og maktesløs. Jeg vil ha informasjon. Vi lever i et vakuum. Forutsigbarhet er grunnleggende for alle, men her er det ingen forutsigbarhet.

TRE VILLAEIENDOMMER

Det var opprinnelig fem villaeiendommer som ble direkte berørt av den store utbyggingsplanen for området inntil Eidsvoll Verk stasjon.

Kommune vedtok å tilby kjøp av eiendommene, men bare to ble innløst. For de tre andre ble det ikke oppnådd enighet.

– Kommunen ville ha husene våre til flyktningeboliger, men kom med tilbud som om utbyggingsplanen ikke eksisterte, sier Gro Hagen.

– Et redelig tilbud, som politikerne sa vi skulle få, er vel å få det eiendommene er verdt?

IKKE DELE FRA – IKKE BYGGE

– Tomta vår er låst. Den er på over to mål. Vi kunne ha delt fra og solgt både ei og to tomter, og vi skulle ha bygd ny garasje. Nå vet vi ikke hva vi skal gjøre. I verste fall kan det ta 15–20 år før utbyggingsplanene blir realisert. Å låse folk sånn, må være feil, sier Hagen.

– Storsamfunnet må ta konsekvensene av det de sier og gjør. Jeg er skuffet over hvordan det offentlige binder oss små, og jeg er betenkt over politikerne som ikke tar hensyn til innbyggerne, sier hun.

Gro Hagen ønsker en avklaring for å komme videre i livet. Men først må eiendommen i Lundsgutua bli solgt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.