• SYKEHUSDIREKTØR: Siri Skumlien er LHLs sykehusdirektør. Også hun ser nå fram til å flytte inn i det nye sykehuset ved Jessheim.

Leger, sykepleiere – ja, alle som jobber på Feiringklinikken, legger ikke skjul på at de har vært gjennom en sorgprosess. De aller fleste motsatte seg tanken på å flytte fra Feiring til Ullensaker. Ikke så rart, det – mange har jobbet der i flere tiår og føler at klinikken er deres andre hjem.

– Vi skal sørge for å ta med gleden inn i det nye sykehuset, sier jentene på kardiologisk overvåkning.

– Det var en sorg

– Det var en sorg. Det var det, sier sykepleier Bent Lidfors på rehaben.

– Men nå er det over og vi ser fram til å begynne å arbeide ved det nye sykehuset.

Feiringklinkken er et intimt bygg. Korridorveggene er her og der buede, og det er lavt under taket. Foajeen er som ei stue – med peis, hyggelige salonger, kunst på veggene, et flygel og en utstoppet bjørn som overvåker alle som går ut og inn.

Bygningsmassen bærer preg av at det opprinnelig ikke ble bygget som et sykehus, men som et kurs- og konferansesenter. Til tross for dette, eller kanskje på grunn av, har Feiringklinikken befestet seg som hjertepasientenes favorittsykehus. De ansattes tilfredshet står ikke tilbake for pasientenes. Har man fått jobb på Feiringklinikken, blir man der.

De aller fleste blir da også med over og inn i det nye LHL-sykehuset, selv om noen velger å finne seg ny jobb. Det kan dog bli for langt å pendle for dem som bor i Gjøvik-traktene.

Mari Olsby er kardiologisk sykepleier. Hun bor på Jessheim, og slik sett vil hun få en lettere arbeidshverdag. Men det er ikke det som trekker mest. Det er de gode, kollegiale arbeidsforholdene og muligheten for faglig utvikling som LHL gir.

Både hun og anestesilege Terje Veel fra Bærum har sluttet for å jobbe andre steder, men hver gang har de kommet tilbake til Feiringklinikken.

Sykehusdirektør og lege Siri Skumlien kommer fra LHLs lungesykehus, Glittreklinikken. Også hun har hatt sine «frafall», men hun har funnet tilbake.

– Folk slutter ikke i LHL – og gjør vi det, kommer vi tilbake, smiler de.

– Vi har hatt det bra i Feiring. Det har vi, men nå står et stort, nytt og tidsmessig sykehus klart og venter på oss. Nå er det bare glede, sier Mari Olsby.

ARBEIDSPLASS FOR 350 MENNESKER

Det nye LHL-sykehuset vil bli arbeidsplassen til rundt 500 mennesker.

LHL samler Glittreklinikken og Feiringklinikken og flytter administrasjonen fra Oslo til Jessheim.

– Dette skjer suksessivt. Noen funksjoner er allerede under testing ved det nye sykehuset. 5. mars flyttes pasienter fra Glittre, og de fleste av Feiringklinikkens rehabliteringspasienter kommer 12. mars. Siste pasient på Feiringklinikken går ut av døra 17. mars. Allerede 19. februar flyttes administrasjonen fra Oslo, forteller sykehusdirektør Siri Skumlien.

LHL skal ikke eie, men leie det nye sykehusbygget. 31. januar overleveres nøklene.

Sykehuset får flere nye tilbud. Feiringklinikkens kjerneområde, hjerte- og kartilbud, opprettholdes. Sykehuset vil få en stor rehabiliteringsavdeling, et fedmetilbud med slankeoperasjoner, plastisk kirurgi og ortopedi. Mage/tarmskopi er også et område LHL vil ha tilbud rundt.

Se video av hjertekirurgi

Under kan du se en video hvor dr. Stein Erik Rynning forteller litt om et av inngrepene Feiringklinikken gjør.

LES OGSÅ: Det nye sykehuset på Jessheim reiser seg

Fakta

  • Feiringklinikken ble opprettet i juni 1989, men senteret ble bygget i 1984 som kurs-konferansesenter for LHL.
  • Sammen med Glittreklinikken flyttes nå virksomheten til det nye sykehuset på Jessheim. 
  • LHL-klinikkene er en del av LHL og drives etter en ideell modell der eier ikke tar ut utbytte pårørende. 
  • LHL-sykehuset vil få 500 ansatte. 
  • Det tas i bruk i februar/mars. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.