I krysset mellom Sundbyvegen og Statsrådvegen på Eidsvoll Verk planlegger Areal & Bolig 100 boliger i forskjellige størrelser. Reguleringsplanen ble vedtatt allerede i 2016, og prosjektet lanseres på nyåret. I Areal & Bolig ser de ingen utfordringer med å gå i gang med et stort utbyggingsprosjekt nå.

– Vi har ventet en korrigering og avmålt vekst i boligmarkedet. Vi får ikke noe krakk, men etter vår mening en sunn korrigering, hvor markedet blir mer stabilt, sier Eirik Nordeide, daglig leder i Areal & Bolig.

Husbankprosjekt

Første del av prosjektet består av 50 to- og treromsleiligheter fordelt på to bygg. På øvre del av tomten mot nord skal det bygges en lavblokk på fire etasjer. Langs Statsrådvegen bygges det leiligheter i tre etasjer. Alle leilighetene får sportsbod, egen garasjeplass og det vil bli heis opp til boligene. I forbindelse med planleggingen av en mulig tredje rullebane har Avinor kommet med et nytt og foreløpig støysonekart. Dette har fått Ullensaker kommune til å gå inn for bygge- og deleforbud på cirka 2.000 eiendommer i gul- og rød støysone med tilliggende stiplede linjer.

Eidsvoll kommune er foreløpig i tenkeboksen i forhold til hva de ønsker å gjøre. Nordeide er overhodet ikke bekymret.

– Det mye omtalte byggeforbudet har vi helt enkelt ikke tro på. En kan ikke sammenligne Råholt opp mot steder som Mogreina og Sand. Vi har rett og slett tro på at politikerne i Eidsvoll velger førersetet framfor baksetet, sier han.

– Et byggeforbud basert på midlertidige planer og midlertidige kart er i beste fall et «hvis om atte, dersom atte»-prinsipp, og Eidsvoll kommune kan ikke tillate å sette seg i et uvisse over flere år på denne måten, tilføyer Shane Christian Matheson, prosjektleder i Areal & Bolig.

Deres byggeprosjekt på Eidsvoll Verk er et Husbankprosjekt.

– For kundene betyr det at de kan søke om grunnlån fra Husbanken. Fra utbyggers side må vi oppfylle bestemte kvalitetskrav og universell utforming. Det betyr at prosjektet tar hensyn til miljø, energibehov og at boligene som bygges er brukbare i alle livsfaser. Enkelte krav er for øvrig strengere enn gjeldende byggeforskrifter Tek 10. Sånn sett gir det prosjektet økt kvalitet, sier Matheson.

Lufthavndirektøren om Ullensakers nabokommuner: – Gjør lurt i å droppe utbygging i støyområdene

Del to i 2018

Boligmarkedet vil avgjøre framdriften i utbyggingsprosjektet.

– Ideelt sett kan vi håpe på oppstart mot slutten av neste år. Her har vi i tillegg planer om enkelte større boliger. Vi får nesten avvente og tilpasse produktet etter interesse. Jeg tenker vi trenger både vår og sommer, sier Matheson.

Han trekker fram grunnlån som kan gi gunstige betingelser.

– Du kan få inntil 80 prosent finansiering. Rentenivået administreres av staten på bakgrunn av en basisrente. Lånet kan tilbakebetales over 30 år, og det kan gis inntil åtte års avdragsfrihet. For nyetablerte kan avdragsfrihet og forutsigbarhet være helt avgjørende, sier Matheson, og legger til at alle – ikke bare nyetablerte – kan søke om grunnlån.

LES OGSÅ: – Kan gi en helt ny støytidsalder

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.