– Det blir jobbing dag og natt fram til åpningen. Men det er bare morsomt. Daglig leder Tim Evensen er i full sving med å forme BilXtras nye lokale akkurat slik han vil ha det. Råholt Bilutstyr AS – bedre kjent som BilXtra Råholt – ble meldt konkurs 13. juni. Den gangen holdt de til i første etasje i Råholtgutua 2. 7. september åpner de dørene 500 meter unna til sin nye butikk – i Flaenbakken 2. Det var for øvrig der Euronics holdt til før konkursen i juli.

– Det er selvfølgelig trist at det ikke gikk lenger for dem, men vi har klokkertro på dette lokalet. Her skal det være mulig å lykkes, sier Evensen.

LES OGSÅ: Konkurs for BilXtra

Kjeden står bak

Han bærer et BilXtra-banner ut av butikklokalet. Like utenfor står en plakat med påskriften «Stengt» fra Euronics-tiden. Det er et bilde på omstillingene, som skjer i et forrykende tempo på Råholt.

– Vi startet arbeidet med å sikre dette lokalet ganske umiddelbart etter konkursen. Denne gangen er det kjeden selv som skal eie butikken, og ikke en franchisetaker som forrige gang. Kjeden har vært på hogget lenge og vil ha en BilXtra-butikk her oppe. Dette er lyse og fine lokaler som passer utmerket for vår virksomhet, sier Evensen. Han forteller at BilXtra-butikken vil ha to fulltidsansatte. I tillegg skal to jobbe der på deltid.

– Gjøres det noen andre endringer fra den forrige satsingen som endte med konkurs?

– Ja, her blir det bare ren butikk. Vi skal også selge dekk, men det blir ikke noe eget dekkverksted. Dermed blir driften mye lettere. Det blir også færre ansatte og vi har kjeden i ryggen. Det er enklere med et større apparat bak seg, svarer Evensen.

LES OGSÅ: Euronics-butikken er konkurs

Flere flytter på seg

Det skjer store endringer i næringslivet på Råholt. Kiwi flytter snart over veien, og skal inn i de gamle Rimi- og BilXtra-lokalene. Vinmonopolet skal starte i Amfi Eidsvoll, og Totens Sparebank åpner ny filial på Råholthøyden. For å nevne noe.

– Det skjer ting hele tiden og Råholt vokser veldig. Markedet er bra her, og det er absolutt muligheter. Vår reetablering er også viktig for å forhindre handelslekkasje til Jessheim. Råholt er et attraktivt sentrum, noe alle satsingene også viser, sier Evensen.

Lokalet de åpner i er på 350 kvadratmeter.

– Vi er selvsagt kjempefornøyde med å ha fått på plass en solid aktør som BilXtra i lokalene. Nå står kjeden i ryggen, og jeg er sikker på at dette kommer til å gå bra, sier gårdeier Bjørn Nilsen.

Slo seg konkurs

BilXtra holdt til i Råholtgutua 2, men ble meldt konkurs 13. juni. 

De fikk heller ikke fornyet leien av lokalene etter at ny eier – deriblant Bjørn Dæhlie – kjøpte seg opp.

Nå er det kjent at Kiwi skal leie hele 1. etasjen i det aktuelle lokalet.

BilXtra satser i stedet i Flaenbakken 2 – 500 meter lenger sør.

Åpningen er 7. september.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.