Bjørn Dæhlie ønsker å bygge 300 leiligheter på Rubis i Sundet. Sju leilighetsbygg – det ene med et tårn på 14 etasjer – er tegnet inn på de ferske illustrasjonene EUB har fått. Flere naboer reagerer og har sendt brev til Eidsvoll kommune. Venstres Knut Bakkehaug har forståelse for at de nærmeste naboene kommer med sine betraktninger. Han er likevel i stor grad positiv til den tidligere skikongens sentrumsplaner.

– Vi bør være forsiktig med å begrense utbyggingen i sentrum til tre og fire etasjer. Sundet har hatt nok problemer med at folk har vært redde for å bygge der nede. Den regionale planen for areal og transport sier det skal fortettes i og rundt kollektivknutepunkter for å redusere behovet for transport alle steder. Som politikere må vi følge opp det, sier Bakkehaug. Han mener Rubis er et naturlig område for slik fortetting, og ser ikke hvordan dette skal kunne skje i et sentrum uten bygging i høyden.

LES OGSÅ: Naboer reagerer på Dæhlies Sundet-planer

– Kjærkomment for Sundet

– På Rubis er det slik at eneboligene rundt ligger høyere i terrenget. Det er bygd noe i nærheten av samme høyde i samme område allerede, og prosjektet legger også opp til noe annet som er svært positivt. Dæhlie vil åpne opp mot strandlinjen for besøkende. Det er etter mitt syn kjærkomment og nødvendig, og det er i tråd med retningslinjene fra sentrale myndigheter, poengterer Bakkehaug.

– Hva tenker du om leilighetstårnet på 14 etasjer?

– Det er et mer åpent spørsmål. Den blir høy og smal, og den vil kaste skygge lenger innover. Jeg synes den også ser fin ut og tenker at det er spennende. Men den er radikal, og i forhold til den har jeg ikke tatt noe endelig standpunkt, sier Bakkehaug, som mener det er viktig at Sundet-utbyggingen nå kommer i gang.

LES OGSÅ: Dæhlie kjøper seg opp, nå også på Råholt

Høyde og volum

– Nå skal det bygges ut flere andre steder, som i Berte Styris veg, Trolldalen-området og Kastellåsen. Vi kan ikke flytte tyngdepunktet av skoleelever ut av sentrum. Det er vel ikke meningen. Jeg håper ikke naboene vinner fram med store endringer i form av å redusere høyde og volum på Dæhlie-prosjektet, sier Knut Bakkehaug (V).

– Ved all utbygging er det store muligheter for at det vil berøre noen som ikke liker det. Skal vi ha utbygging – spesielt i Eidsvoll sentrum – må vi være klarsynte. Dette dreier seg om framtida, og det er ungdommen som skal etablere seg i dette området. Vi kan ikke tillate oss å ha store jordlapper overalt i framtida. Vi må slippe til folk med penger og interesse for å investere. Jeg tror ikke vi har vondt av å ha et høyhus et og annet sted heller, sier Rune Storsve (H).

Sundet-planene

Det er kommet 12 innspill og merknader etter at varselet om detaljreguleringsplanen for eiendommene Torget 3 og 5 med flere i Sundet gikk ut.

Totalt ønsker Romfarer Arkitekter AS, på vegne av Sollitoppen AS (Bjørn Dæhlie) å bygge cirka 300 nye leiligheter i området. På de ferske illustrasjonene EUB har fått er det tegnet inn totalt sju leilighetsbygg.

Uttalelsene er mest kritiske til leilighetstårnet på 14 etasjer.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.