Da Terje Røberg fikk satt inn en ny hofte på Ullevål sykehus for en måned siden, la legene et varmeteppe i sengen hans.

– Etter jeg våknet spurte jeg om alt hadde gått bra, noe legene bekreftet. Men så fortalte de at de hadde vært uheldige og brent meg på ryggen med et varmeteppe, sier den spreke 70-åringen.

Det var TV2 som først omtalte saken.

HALVE RYGGEN

I tillegg til bandasjen over operasjonssåret, var store deler av overkroppen hans også bandasjert.

– Legene ville ikke si noe særlig annet enn at det var en feil med teppet, men jeg skjønte det var store skader på grunn av smertene. Brannsår gjør veldig vondt, og her er det tredjegrads forbrenning over halve ryggen og på siden, påpeker Røberg.

Etter noen dager på Ullevål ble han transportert til plastisk kirurgi ved Rikshospitalet. Der transplanterte de hud fra låret hans, og stiftet det fast over brannsårene.

– Så nå blir jeg kjørt til Oslo med drosje annenhver dag slik at de får skiftet bandasjer og stelt sårene, sier han.

– Vet du om andre slike tilfeller?

– Jeg har hørt flere personer, inkludert i helsevesenet, som har sagt at de har visst om slike tilfeller før. Da synes jeg de bør ta affære, sier Røberg.

– Hvordan da?

– Hvis de vet at det er noe feil med dem, må de sjalte ut varmeteppene. Tenk på skadene som hadde oppstått om hvis det hadde vært lagt over et lite barn. Det hadde vært grusomt, sier han.

ØDELAGT SOMMER

Røberg er ikke ute etter å henge noen, men vil ha svar på hvordan dette kunne skje slik at det ikke skjer igjen.

– Brannsår trenger veldig lang tid på å gro. Hele sommeren går nå med til å vente på dette, jeg får ikke brukt hverken hytta eller båten min. Alt jeg kan gjøre er å sitte i skyggen å vente. Dessuten går det ut over opptreningen av hofta mi, jeg burde vært mye mer i bevegelse enn jeg er nå, men klarer det ikke på grunn av sårene på ryggen, sier han.

Mens Røberg venter på bedre tider går han på smertestillende og antibiotika.

– Til å begynne med var det andregrads forbrenning, men en brannskade tar fire-fem dager å gjøre seg ferdig. Så de oppgraderte til tredjegrads. Sårene svir fortsatt veldig og til å begynne med ble jeg dopa helt ned, forteller han.

Uhellet er meldt av sykehuset til blant andre Helsetilsynet, fordi de ønsker svar på det inntrufne.

– Det er fint de tar tak i saken. Det holder at jeg er brent, vi trenger ikke flere slike tilfeller, sier Terje Røberg.

VET ENNÅ IKKE ÅRSAKEN

Sykehuset har foreløpig ikke klart å finne ut hva som gikk galt og forårsaket skadene.

Leder for Akuttklinikken, Øyvind Skraastad, hadde ikke anledning til å stille til intervju med EUB onsdag. han henviste til sitt svar til TV2, som først omtalte saken.

– Vi har et tilfelle år om annet, og dette er første tilfellet hvor vi ikke ved gjennomgang av hendelsen selv har kunnet spore årsaken. Det gjør det litt spesielt og derfor er vi veldig på vent med å gi noe informasjon om årsaken, sier leder for Akuttklinikken Øyvind Skraastad til TV2.

Han understreker til kanalen at pasientene skal kunne føle seg trygge.

– Ja, pasientene kan være trygge. For jeg har ansvaret for at de skal føle seg trygge, sier Skraastad.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.