Den kommunale eiendommen er på om lag 1.800 kvadratmeter og ligger inntil Dæhlies eiendommer på Rubis.

Dæhlie tilbyr seg blant annet å ferdigstille elveskråningen fra leilighetsbygget Skibladnersvingen  til forbi den kommunale parkeringsplassen på Rubis.

– Elveskråningen vil bli fylt opp med pukk og rettet opp slik at den framstår med samme kvalitet som foran Skibladnersvingen, forklarer Dæhlie.

Han tilbyr seg i tillegg å bygge gangsti med belysning i samme trasé og ferdigstille overgangen mellom gangsti og parkeringsplass. Dessuten tilbyr han kommunen reasfaltering av hele parkeringsplassen etter ferdigstillelse av Skibladnersvingen.

– Jeg ser for meg å gjøre anlegget helt ferdig våren 2018, forteller Dæhlie.

Kommunen har engasjert advokatfirmaet Mageli AS til å vurdere den økonomiske siden av tilbudet og kommet til at det er gunstig for kommunen.

Tilbudet ble drøftet i siste formannskapsmøte. Politikerne gikk, mot én stemme, inn for å godta opplegget, men med én endring etter forslag fra Arne K. Haugen (Frp).De ville ha gangveg i stedet for gangsti – siden gangveg har en mer presis definisjon.

– En flott sak og et fint løft for Sundet, uttalte Høyres gruppeleder Tone Cicilie Danielsdatter.

– Nå får vi fortgang i saken fra en som har ryggrad til å få dette til, sa Finn Terje Tønnessen (Frp).

Bare Rune Storsve (H) stemte imot.

Saken kommer til endelig avgjørelse i kommunestyret.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.