- Det er klart at leilighetene her ikke blir av de billigste på Jessheim

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Av Glen Widing
glen@eub.no | 926 68 857
Publisert: 04.03.15 18:00

JESSHEIM. - Samtidig er det viktig for oss å fange opp yngre mennesker. Det er de som bruker byen, sier Tore Kværner.

- Dette føles som ei femmil. Vi har vært gjennom en tung prosess i sju, åtte år, men nå samler vi krefter på oppløpet og skal vise at dette blir bra for byen, sa Tore Kværner da han viste detaljplanene for kommunepolitikerne mandag ettermiddag.

Det er selskapet Harald Kværner Eiendom som i årene som kommer skal transformere Jessheim til en moderne by.

62.000 KVADRATMETER

Totalt måler hele den nye bydelen 62.000 kvadratmeter. 13.000 blir til rundt 145 stort sett to- og fireroms leiligheter, 13.300 blir næringslokaler og kontorer, og det skal bygges 820 innvendige parkeringsplasser.

På det høyeste blir Skovly Vest ni etasjer over bakken. Akkurat etasjehøyder har vært debattert i det politiske miljøet i flere år, men det er ingen veg utenom skal vi tro Tore Kværner og viser til nasjonale politiske føringer når det gjelder utbygging.

- Vi må fortette rundt kollektivknutepunkter, og det betyr å bruke høyden. Dere kommer til å bli utfordret på høyder i hvert eneste prosjekt framover. Men det er de første fem meterne som er avgjørende for en by, og der må det se levende ut. Alt over er egentlig uvesentlig, sa han til Hovedutvalg for overordnet planlegging (HOP) mandag.

GLASSBRU

For å gjøre disse fem meterne mer levende, blir fasadene gjennomsiktige så man ser hva som er innenfor, og det blir butikker, restauranter og servering i hele første etasje i Skovly Allé.

- Så bygger vi ei trearmet bru som skal binde sammen dagens storsenter med både Skovly Vest og Øst. Den får fargete gjennomsiktige glassvegger, og kommer til å bli et landemerke i byen, sier han.

I tillegg vil arkitektene ha to gangbruer over Skovly Allé.

- De danner en firkant over gata som vi vil fylle med liv og aktiviteter. Da kan folk stå på bruene og se ned på for eksempel julemarkeder og konserter, sier han.

har fått pris

Kværner har vært i kontakt med flere interesserte entreprenører, og forteller at han mandag fikk et prisoverslag på byggingen. Hvor stor den summen er vil han derimot ikke ut med nå.

- Men det er klart at leilighetene her ikke blir av de billigste på Jessheim, snarere tvert imot. Vi kommer til å bygge med høy kvalitet, men det er samtidig viktig for oss å fange opp yngre mennesker. Det er de som bruker byen og tilbudene, og gjør bybildet levende, påpeker han.

RYDDER BYEN

Arkitekt Alf Felberg fra Hille og Melbye kaller prosjektet framtidsrettet og moderne.

- Vi rydder byen for parkerte biler, og begynner med blanke ark. Dette er et stjerneeksempel på god sentrumsutvikling. Her slipper man å kjøre vekk for å handle, alt man trenger er midt i byen. Det er med på å forsterke at folk blir i byen sin, sier han.


Comments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

Nyheter
Ikke før fødselen var i gang sa Therese Storsveen ja til at TV-teamet kunne dokumentere at en ny Nordkisa-borger kom til verden NOTUSED
ULLENSAKER. Deler intimt øyeblikk når fødselen vises på TV.
Barnehagen utvides fra fem til ti avdelinger NOTUSED
RÅHOLT. Råholtbråtan barnehage skal påkostes for 45 millioner kroner.
- Det er noe mandig ved dette enorme møbelet NOTUSED
BOLIG. En kakkelovn er ikke bare et ildsted, men også et tradisjonsrikt møbel med en aura av kulturhistorie. Og skal det først være en slik ovn, hvorfor ikke gå for det genuint antikke?
35 voksne sauer og 138 lam tatt av rovdyr NOTUSED
EIDSVOLL. Bønder i Eidsvoll fikk i fjor nesten 500.000 kr i erstatning for rovdyrtap.
Leon kan få håndsrekning fra de norske helsemyndighetene: Livsviktig medisin kan snart bli gitt i Norge NOTUSED
ALGARHEIM. Snart kan Leon og familien slippe å reise til Sverige for å få medisinen som har gitt oppsiktsvekkende resultater.
Storinnrykk på de videregående skolene: 9.-klassingene skal snuse på linjevalg NOTUSED
ØVRE ROMERIKE. Det er mange elever som går ut fra grunnskolen, som ikke aner hvilken linje som passer dem best når de går over på en videregående skole.
NVE godkjenner ikke reguleringsplanen for Vilberg-området. Årsak: Fare for kvikkleire NOTUSED
EIDSVOLL. Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har fremmet innsigelse mot kommunens reguleringsplan for Vilbergområdet.
Han amputerte beinet som barn. Det hindrer ikke Thomas Evensson (20) fra å jobbe ute i butikk NOTUSED
ULLENSAKER. Mogreina-mannen drømmer om egen forretning.
Enorm rift om enebolig NOTUSED
RÅHOLT. Denne eneboligen gikk 900.000 over prisantydning.
Bygger fortau fra Andelva til Vorma NOTUSED
EIDSVOLL. Finstadvegen blir helt stengt i sju måneder mens arbeidet pågår.
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk