• Her er terrassen ferdig, og Anne Bergem kan slippe jubelen løs. I 30 år hadde hun og Torstein Owe drømt om å få den ferdig, slik at de kunne ta morgenkaffen i morgensola.

– Dette må være alles drøm. Fantastisk å få besøk av håndverkere en hel dag på denne måten.

Anne Bergem smiler. På tunet hjemme i Eidsvollvegen 122 har hun og Torstein Owe fått besøk av en gjeng bestående av tømrere, murere og elektrikere. Hun hadde alt rett på quizen under boligmessa i Sundet, og ble trukket ut blant over 50 bidrag. Premien er besøk av lokale håndverkere som jobber gratis for henne i en hel dag.

– Vi har klart å finne litt jobb til dem. I cirka 30 år har vi snakket om at vi burde hatt en ny terrasse på baksiden av huset. Det er kanskje den viktigste oppgaven i dag, smiler Bergem.

Morgenkaffe på terrassen

Terrassen skal ha trapper på hver sin side.

– Der skal morgenkaffen inntas i morgensola, sier Bergem.

I løpet av dagen rakk de frammøtte også å montere en feieluke, gjøre utbedringer på deler av det elektriske anlegget, fikse en lampe inne og montere noen takplater.

– Det er utrolig morsomt, og jeg setter stor pris på premien, sier Bergem. Hun og Torstein Owe stilte med boller, kaffe og ikke minst godt humør. Det er ikke hver dag gårdsplassen er full av ildsjeler som vil gi bort en premie. Premien har en verdi på cirka 50.000 kroner. Formuesforsikring, Sollihøgda Trevare, Idéhus Romerike, Rognstad VVS, BWL Mur og Flis, Eiendomsservice Øst og Jamo Eiendomsutvikling, Byggmester Morten Andersen, Vestlandshus Gusterud Bygg, Sigvartsen Elektro, Fibo, Bohus Eidsvoll og Totens Sparebank står bak samarbeidet.

Fornøyd med samarbeidet

– Vi synes samarbeidet fungerte kjempefint i fjor, og så ingen grunn til ikke å gjenta suksessen i år. Mye tyder på at dette blir en årlig tradisjon, sier Thomas Sveen i Vestlandshus Gusterud Bygg.

Han og de andre gledet seg stort til å komme i gang med arbeidet. Noen timer senere var premien vel levert og arbeidet vel utført.

– Det er seks tømrere her, så terrassen er i gode hender. I tillegg er det med en rørlegger. Rørene hadde familien kontroll på, så han fikk beskjed om å ta med hammer og drill. Her er det alle mann til pumpene, humrer Sveen.

Etter 30 års ventetid kan Anne Bergem og Torstein Owe endelig ta morgenkaffen på ny terrasse.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.