Lørdag formiddag ble det oppdaget at noen har brutt seg inn i tre båter ved lokalene til Andelva Båtforening, og det har blitt stjålet verdier for mange tusen kroner.

– Vi har vært gjennom mesteparten, og har noenlunde oversikt over hva som er borte, sier styreleder i båtforeningen, Øivind Larald til EUB lørdag ettermiddag.

Oversikten over hva som mangler er imidlertid ikke helt komplett, men Larald vil anta at den samlede summen for tapte verdier ligger på et sted mellom femti og hundre tusen kroner.

OVERRASKENDE

–Det er overraskende å se hva de har tatt med seg. De har blant annet latt et aggregat som er lettomsettelig bli igjen, men har tatt med seg bestikk og servise, forklarer han.

Det at deler av det tyngste utstyret står igjen kan skyldes det faktum at tyven eller tyvene har måtte frakte tyvgodset til fots forbi bommen som begrenser tilgangen til området. Det er allikevel mye som mangler, både når det kommer til navigasjonsutstyr og verktøy.

OVERVÅKNINGSKAMERA

Det er vanskelig å si eksakt når innbruddet fant sted, men det er ikke mange dager siden medlemmer var i området og da så alt helt normalt ut.

Området er videoovervåket, og selv om dette hjelper med tanke på å få klarhet i hendelsesforløpet tviler Larald på at de vil få et klart bilde av hvem som har brutt seg inn. Han har dermed små forhåpninger når det kommer til det å få tilbake det stjålne utstyret.

– Både politi og forsikringsselskap er varslet, og vi kommer selvsagt til å anmelde hendelsen, sier han.

LITE SOM ER ØDELAGT

I båten til Larald er det et stort tomrom der kartplotteren skulle vært, men utover dette ser det ut til at lite ble ødelagt. Dessuten er både antenner og kabler fortsatt på båten, og mye tyder på at vedkommende har hatt relativt dårlig tid.

– Mye av det som er lett å bruke eller selge har blitt tatt med, forklarer han.

TRIST

– Det er utrolig trist at folk ikke kan la ting være i fred. Når folk går inn i båtene våre på den måten trer de også inn i vårt privatliv, påpeker Bent Janssen, som blant annet savner en kikkert, to batteridriller og mye annet verktøy.

LES OGSÅ: Ringte politiet da ungdommer samlet seg ved barnehage

FAKTA: INNBRUDD ANDELVA BÅTFORENING

- Tyveriet ble oppdaget lørdag formiddag.
- Det har vært innbrudd i tre båter ved området til Andelva Båtforening, og det antas at verdier til et sted mellom femti og hundre tusen kroner er stjålet.
- Noe av det som er stjålet er navigasjonsutstyr og verktøy.
- Området er videoovervåket, men styrelederen har ikke store forhåpninger om at utstyret vil bli funnet. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.