Innbruddet ble oppdaget lørdag morgen, og ifølge eier Hanne Myhrer Dyngeland, er det stjålet utstyr som til sammen er verdt nærmere én million kroner.

– Det var ganske skremmende å oppleve sånt på gården sin, og det var snakk om store verdier, forklarer Dyngeland.

 MÅ VÆRE PROFESJONELLE

Hun er overbevist om at en profesjonell bande må ha begått innbruddet, noe hun begrunner med at tyvene tydeligvis visste hva de skulle ha.

– De har plukka ut det utstyret som er kostbart, og de har jobba raskt og effektivt, sier Dyngeland, som også har hørt om andre tilfeller der det har blitt begått innbrudd i store staller.

Tyvene har allikevel hatt det i overkant travelt, og de har oversett et par ting.

 HELDIGVIS BARE TING

Til tross for at tyveriet er svært ergerlig, er allikevel Dyngeland glad for at det kun er snakk om tap av materielle verdier.

– Det hadde vært helt grusomt hvis noen hadde gjort noe som skadet hestene, sier eieren.

 ALARMSYSTEM

Hendelsen har allikevel gjort Dyngeland bevisst på at sikkerheten i stallen må bli enda bedre.

– Vi må komme opp med en løsning som sørger for at vi kan ha et alarmsystem som fungerer selv om folk tilhørende stallen kommer og går, forklarer hun.

 ØNSKER TIPS I SAKEN

Eieren av stallen ønsker alle tips i saken velkommen.

– De må ha kjørt forbi huset vårt for å komme til stallen, og da er de tydeligvis ikke skyggeredde. Det er også gode muligheter for at de har spana på området på forhånd for å vite hvordan de skal gjennomføre innbruddet på raskest mulig måte, sier Dyngeland.

Hun ønsker derfor at alle som har sett eller hørt noe i tidsrommet før, under eller etter innbruddet tar kontakt.

– Vi har allerede fått noen tips og disse er videreformidlet til politiet, sier Dyngeland, som påpeker at salene har serienummer, og at det er mulig å spore dem opp ved hjelp av disse.  

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.