–Det er vanskelig for FAU å mene noe om hvor den nye skolen skal ligge, og vi valgte derfor å se på hva som er situasjonen i dag, sier leder i FAU, Eirik Haakstad.

Dette ble utgangspunktet for tre utbedringsområder som omhandlet trafikksituasjonen i området rundt skolen, inneklimaet og tilstanden til skolegården.

LES OGSÅ: – At vi får 300.000 er helt fantastisk!

GODT SAMARBEID

FAU-lederen påpeker at det er begrenset hva de kan gjøre med framtiden, men i løpet av skoleåret har det blitt gjort mange utbedringer. Oppgraderingen av skolegården er imidlertid det prosjektet som har engasjert flest mennesker. Både foreldre, elever, skoleledelse, kommune, enkeltpersoner og bedrifter i nærområdet har jobbet sammen for å nå de ulike delmålene.

–Operasjonen har blitt tatt imot på en veldig positiv måtte, og alle ønsker det beste for barna, sier operasjonsleder Eirin Rastad.

NOEN SPØRSMÅL

Ifølge Rastad har hun ikke møtt noen negative reaksjoner, men forteller at noen lurer på hvorfor de skal legge ned så mye arbeid når planen uansett er at det skal komme en ny skole.

– Jeg forklarer dem at vi må tenke på barna som går på skolen nå. Det er viktig at de har en skolegård der de kan ha de moro sammen, sier Rastad.

VIL KOMME BARNA TIL GODE

Både Haakstad og Rastad er enige om at verken innsatsen som legges ned eller anskaffelsen av nye lekeapparater vil være bortkastet. Duoen påpeker at prosjektet uansett vil komme barna til gode i årene som kommer.

–Apparatene kan flyttes for å være med til en ny skole, forteller Rastad.

–Området brukes dessuten mye av mange barn i helger, ferier og etter skoletid, legger Haakstad til.

NYTTER Å GJØRE NOE

Oppslutningen rundt prosjektet har vært svært bra, og de tror dette er en nyttig erfaring for både voksne og barn.

–Man trenger ikke vente på at noen andre skal ta i et tak, og dette prosjektet viser virkelig at det nytter å gjøre noe, påpeker FAU-medlemmene.

FORTSETTER

Til tross for iherdig innsats på kort tid gjenstår fortsatt mye, og operasjonen vil fortsette etter sommerferien.

–Vi vil blant annet fortsette med innsamlingsaksjoner der vi setter opp konkrete delmål som sier hva pengene skal brukes til, sier Rastad.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.