Kampen var ikke mer enn to minutter gammel da Turns Piotr Gawecki ble felt på veg igjennom. Dommeren mente Hauerseters Ole Elias Jacobsen holdt igjen polakken som bakerste mann – og fisket opp det røde kortet fra baklomma. Forseelsen skjedde innenfor sekstenmeteren og Thierry Dabove satte straffesparket sikkert i mål.

VANSKELIG START

Hjemmelaget kunne neppe fått en vanskeligere start. Etter en halvtimes spill fikk de omsider sin første store mulighet. Vegard Knudsen sendte ballen i mål med et spektakulært brassespark, men ble avvinket for offside.

Fem minutter etter økte derimot Turns Piotr Gawecki til 0-2. Like før pause skapte Marius Preber ny spenning i kampen. Fra om lag seksten meter satte han ballen hardt oppe i hjørnet, utakbart for Fredrik Olsen i Turn-målet.

SENE SCORINGER

Begge lag skapte noen store målsjanser etter hvilen, men først i det 87. minutt kom det neste målet. Turn-debutant Johannes Kontou Kvebæk, som ble klar for klubben på kampdagen, vant ballen på midtbanen. Han avanserte og ballen ble spilt hurtig på få touch mellom blåtrøyene på topp. Et lekkert angrep som Erik Ruud fikk æren av å sette i mål. Hauerseter hadde for lengst begynt å kjenne på frustrasjonen og det var tidvis høy temperatur på banen. Marius Preber scoret på tampen av første omgang og var ikke noe dårligere i den andre. I det nittiende minutt fikk han stå alene å pirke inn 2–3. Like etter fikk hjemmelaget corner. Martin Lundemo Syvertsen traff godt fra atten meter, men Fredrik Olsen vartet opp med en ordentlig matchvinner-redning.

LOVENDE DEBUTANT

Johannes Kontou Kvebæk debuterte i Turn-drakta. Den offensive spilleren kommer fra LSK og viste lovende takter i sin første kamp for eidsvollingene.

– Det var bra med seier i debuten, i det som var en slitekamp, sier han etter kampslutt. Han har trent med Turn i om lag tre uker og er godt fornøyd med mottakelsen.

– Nivået på treningene har vært høyt. Det er bra miljø i laget og jeg har inntrykk av at det er godt samhold i gruppa, sier 1999-modellen som ønsker å spille seg inn på Turns A-lag.

SURT TAP

Til tross for overtidsmål i begge omganger, var Hauerseters målscorer skuffet etter kampen.

– Det var et surt tap. Å få en mann utvist etter to minutter hjelper jo ikke stort., sier Marius Preber.

– Nå skal det bli godt å ta sommerferie. Vi skal gjøre oss klare til å melde oss på i toppen, varsler storscoreren som står notert med 12 mål til fotballferien.

Kampfakta

4. divisjon, Hauerseter – Eidsvold Turn 2 2-3 (1-2)

Nordkisa stadion, 75 tilskuere

Dommer: Fred Antonsen, Aurskog/Finstadbru

0-1 3. min.: Thierry Dabove (str.)

0-2 37. min.: Piotr Gawecki

1-2 45. min.: Marius Preber

1-3 87. min.: Erik Ruud

2-3 90. min.: Marius Preber

Gule kort: Johannes Kontou Kvebæk, ETF 2. Lars Fredrik Mørck, Hauerseter

Rødt kort: Ole Elias Jacobsen, Hauerseter

Lag Hauerseter: Christian Bjerke – Jørgen Alstad, Vegard Knudsen, Ole Elias Jacobsen, Jesus Marie Barutwanayo – Magnus Mundal, Sondre Hasund, Ruben Pedersen Grensemo, Lars Fredrik Mørck – Martin Lundemo Syvertsen, Marius Preber

Benyttede reserver: Fredrik Skottner, Peshang Ibrahim Khonori, Vetle Grønvold Eriksen, Yassir Yougil, Jon Asgeir Claudi, Joakim Lilleøen Eriksen

Lag ETF 2: Fredrik Olsen – Richard Davidsen, Ruben Davidsen, Daniel Olsen, Heine Kjøniksen – Thierry Dabove, Eirik Trøen, Erik Ruud, Johannes Kontou Kvebæk – Piotr Gawecki, Lars Andresen 

LES OGSÅ: Hundrevis av fotballfrelste barn deltok på de lokale fotballskolene denne uken

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.